Försäsong: Södertälje, Karlskoga och Mora vann
Publicerad: 2022-09-03
Södertälje, Karlskoga och Mora tog segrar under lördagen. Samtidigt blev det förlust för Östersund.

KOSICE - SÖDERTÄLJE 3-4 (OT)

Södertälje är alltjämt obesegrade i hemmaturneringen Skoda Trophy. Gårdagens 5-3-seger mot Örebro följdes upp av en 4-3-vinst efter övertid mot Kosice.

SSK hade en 3-1-ledning men lyckades inte förvalta den, utan Kosice kunde komma ikapp och kunde 3-3-kvittera. Värdlaget fick dock sista ordet sedan backen Daniel Norbe avgjort med två (!) sekunder kvar av övertiden.

I morgon spelar SSK sista matchen i turneringen och ställs då mot Karlskoga.

Målskyttar Södertälje: Renars Krastenbergs 2, Cole Cassels, Daniel Norbe

ÖREBRO - KARLSKOGA 1-2

Precis som Södertälje så är Karlskoga obesegrade i Skoda Trophy. Värmlänningarna 4-3-vann efter övertid mot Kosice i går och tog en 2-1-vinst mot Örebro i dag.

Åke Stakkestad sköt båda målen för BIK och båda gjordes i powerplay. Den matchvinnande 2-1-pucken kom mitt i den andra perioden.

Lars Volden vaktade BIK-buren. Han motade 32 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 97,0 %.

Målskyttar Karlskoga: Åke Stakkestad 2

MORA - ÖSTERSUND 4-1

Mora arrangerade MIK-dagen och firade det genom att ta en seger mot Östersund.

Dalalaget fick en drömstart med en 2-0-ledning efter åtta minuter. Östersund reducerade mitt i perioden, men kom inte närmare än så. Albin Grewe skickade in 3-1 med sitt andra mål för kvällen en bit in i andra perioden, och i tredje akten stängde Patrick Harper tillställningen med sitt 4-1-mål.

Andreas Ljunggren vaktade Mora-målet. Han motade 21 av 22 skott och noterade en räddningsprocent på 95,5 %.

Målskyttar Mora: Albin Grewe 2, Johan Persson, Patrick Harper

Målskyttar Östersund: Kimi Koivisto