Matchguide: SSK-duons första utmaning

25 oktober 2019 10:00

Dennis Bozic och Nichlas Falk har tagit över i Södertäljes bås och gör sin första match som huvudansvariga ikväll. Totalt bjuder HockeyAllsvenskan på sex matcher!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Vita Hästen, Gränbyhallen
19.00 Timrå - Kristianstad, NHK Arena
19.00 Mora - Björklöven, Jalas Arena
19.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
19.00 Karlskrona - AIK, NKT-Arena Karlskrona
19.00 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Almtuna är i bra form. Laget har plockat sju av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna och har två raka segrar hemma i Gränbyhallen.

» Formen är något svagare i Vita Hästen. Laget har bärgat två av tolv möjliga poäng i de fyra senaste kamperna och kommer närmast från en 0-1-förlust mot Västerås.

» Almtunas Tony Mårtensson har gjort mål i två raka matcher och poäng i tre raka matcher.

» Timrås toppkedja med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke blev poänglösa för första gången den här säsongen i förra omgången mot Björklöven där laget förlorade med 3-1.

» Efter fyra raka förluster så lyckades Kristianstad bryta förlusttrenden senast genom att 3-2-vinna mot Almtuna efter straffar.

» Igår blev det klart att Kristianstad lånar in forwarden Marcus Sylvegård från Växjö. Han väntas göra debut ikväll. "Han kommer definitivt att vara med och han kommer att få en så stor roll som möjligt", säger KIK-tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

» Mora har inte lyckats ta någon trepoängare i de fyra senaste matcherna. Senast blev det dock ett trendbrott då laget efter tre raka förluster lyckades 3-2-vinna mot Västervik efter straffar.

» Björklöven vann toppmötet mot Timrå med 3-1 senast och toppar tabellen.

» De är två rutinerade spelare som leder Björklöven just nu. Lagkaptenen Fredric Andersson har gjort tolv poäng på de nio senaste matcherna och målvakten Joe Cannata är bäst i hela ligan med 1,44 insläppta mål per match samt en räddningsprocent på 94,8 %.

» Södertälje, som ligger sist i tabellen, valde att entlediga tränaren Ulf Lundberg i måndags. Nu leds laget av Dennis Bozic och Nichlas Falk och kvällens match mot Västervik blir duons första utmaning som huvudansvariga. Det blir även debut för nya backen Adam Wilsby som lånats in från Skellefteå.

» Södertälje har förlorat fyra raka matcher. Senast blev det en 1-6-torsk mot Björklöven.

» Efter fem raka nollpoängare så har Västervik plockat poäng i fyra raka matcher. Det har dock bara blivit en trepoängare under det tidsspannet, och senast blev det strafförlust hemma mot Mora.

» Igår gjorde Karlskrona klart med målvakten Tanner Jaillet och klubben jobbar för att han ska bli spelklar till ikväll. 26-åringen spelade ifjol i Jacksonville IceMen i ECHL, och släppte in 2,92 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 89,7 %.

» Karlskrona är i en svacka. Laget har förlorat tre raka matcher med totala målskillnaden 2-14.

» AIK har varit spellediga sedan 19 oktober, alltså nästan en vecka. Just nu vinner och förlorar laget varannan match, och senast blev det en 0-5-förlust mot MODO. Laget har dock två raka bortasegrar i bagaget.

» MODO är i kanonform. Laget har tagit fem raka trepoängare där man har mäktiga målskillnaden 22-3. Målvakten Linus Lundin har hållit nollan i tre av de fem senaste matcherna.

» Många i MODO är i bra form. Kim Rosdahl har gjort poäng i sex raka matcher, medan både Tom Hedberg och Jonathan Johnson noterat poäng i fem raka matcher.

» Karlskoga är också i bra form. Värmlänningarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och slog tillbaka Karlskrona med 5-1 senast.