Almtuna värvar in Martin Mellberg

22 juni 2020 16:20

Martin Mellberg vänder hem till Sverige efter fem år i Nordamerika och är klar för spel i Almtuna.


Först skrev Hugo Reinhardt på för Timrå.

Sedan blev Zackarias Skog klar för Västervik.

Nu blir Martin Mellberg den tredje svensken som hamnar i HockeyAllsvenskan efter att ha studerat vid American International College.

24-åringen är juniorfostrad i Timrå och har gjort sex allsvenska matcher sedan tidigare. Han har spelat i Nordamerika i fem år, de fyra senaste åren på college, men vänder nu alltså hem till Sverige. Forwarden, som gjorde 28 poäng på 34 matcher ifjol, är klar för spel i Almtuna.

– Mellberg är en spännande spelare som har gjort bra ifrån sig i NCAA. Han kommer att tillföra spets i det offensiva spelet och är en skicklig spelare som kan slå avgörande passningar. Det ska bli kul att följa Mellbergs utveckling kommande säsong, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

Mellberg:

– Det är riktigt kul att vara tillbaka i svensk hockey igen. Jag har varit borta länge i USA nu och det ska bli jättekul och jag ser fram emot att få spela svensk hockey igen. Jag har haft bra samtal med både Kimby och Danielsson. Jag tycker att dom verkar ha en bra vision där dom vill bygga nytt och jag vill gärna vara med på den resan så det var ett ganska lätt val.

Läs mer på Almtunas hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!