Veckans Lista: "Kan han nå rekordet...?"

20 januari 2021 09:30

Varje vecka så listar vi tio heta grejer från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan - en salig blandning av lag, spelare och prestationer!


1 Daniel Ljunggrens assistsvit

Moras Daniel Ljunggren har en assistsvit som är uppe i tio (!) raka matcher. Det allsvenska rekordet, som innehas av Johan Åkerman från HockeyAllsvenskans premiärsäsong 2005/06, är på tolv raka assistmatcher. Klarar Ljunggren att nå så långt? Först och främst ska han utöka assistsviten till elva raka matcher. Mora-centern är just nu tvåa i HockeyAllsvenskans assistliga med 29 passningspoäng.

2 Tim Juels tre raka nollor

Tim Juel är stekhet just nu. Karlskogas målvakt har hållit nollan i sina tre senaste starter där det blivit segrar mot Björklöven, Väsby och Almtuna. I matchen innan dess släppte Juel bara in ett mål mot AIK, i den första perioden, vilket innebär att han nu hållit tätt i 234 minuter och 43 sekunder. Ruggigt imponerande. Med sina sju nollor så är Juel dessutom bäst i hela HockeyAllsvenskan.

3 Målkalaset mellan Väsby och MODO

Måndagen bjöd på en galen match när Väsby och MODO drabbade samman. Väsby ledde med både 4-0 och 5-2, men MODO lyckades komma tillbaka och via fyra raka mål i tredje perioden så ledde man hux flux med 6-5. Väsby lyckades dock kvittera i slutet vilket tog matchen till övertid - där MODO till slut avgjorde. Galna omsvängningar och tretton (!) mål i en och samma match - helt otroligt!

4 Tingsryds poängsvit

Tingsryd slog tillbaka Vita Hästen med 4-0 under onsdagskvällen och smålänningarna tog därmed poäng för åttonde matchen i rad. Flera andra lag har imponerande sviter i år, men det som sticker ut för Tingsryd är att man innan den här monstersviten hade tagit poäng i två raka matcher som mest. Hyfsad kontrast, med andra ord. Tingsryd imponerar i år och har nu ett poängsnitt som ligger på 1,53 poäng per match.

5 Hattrick i hattrick

Det har varit hattrick-hysteri den gångna veckan. Hela tre spelare har noterat ett hattrick. Kristianstads Gustav Willman Borvik matade in tre mål i hemmasegern mot Almtuna, MODO:s Johan Harju petade in tre kassar i måndagens hawaii-match mot Väsby och Timrås Jonathan Dahlén tryckte in tre puckar i storsegern mot Kristianstad. Får vi se lika många hattricks under veckan som kommer...?

6 Timrås segertåg

Efter en liten svacka - om vi nu kan kalla det så? - så är Timrå tillbaka i fullt slag igen. Det trots att man brottas med en del frånvaro. Laget har sju raka vinster (tagit 20 av 21 poäng under den perioder) och drar ifrån i tabelltoppen. Laget har ett poängsnitt på 2,47 poäng per match, vilket är överlägset bäst i ligan (Björklöven är näst bäst med 1,87 poäng per match).

7 Karlskoga

Karlskoga fortsätter att ånga på. Värmlänningarna har spelat in fem raka trepoängare och har poäng i tolv (!) raka matcher, och tar alltså poäng i alla matcher just nu. Det tyder på en otrolig jämnhet. Stekhete målvakten Tim Juel har så klart del i framgången, men egentligen allt kuggar i just nu och det vimlar av spelare som producerar i offensiven. Igår gjorde dessutom rutinerade backen Victor Berglind comeback efter två månaders frånvaro, vilket ökar slagstyrkan ytterligare.

8 Erik Hanses ligans meste målvakt

Nyligen så blev Erik Hanses HockeyAllsvenskans vinstrikaste målvakt någonsin. Nu är han också ligans meste målvakt. Den gångna veckan spelade Almtuna-keepern sin 284:e match i HockeyAllsvenskan, och passerade därmed Jonas Fransson som stannade på 283 spelade matcher. Nu har 30-årige Hanses, som har kontrakt med Almtuna även över kommande säsong, chansen att bli den förste målvakten att nå milstolpen 300 spelade matcher.

9 Alexander Lunsjö

Alexander Lunsjö är het och en rubrikernas man den här veckan. Västerås-forwarden har gjort mål i tre raka matcher och två av målen sticker ut. Han gjorde 4-3 mot Vita Hästen med bara en enda sekund kvar att spela med ett skott som tog via stolpen och målvakten och in - och sedan iscensatte han en galen soloshow mot MODO där han tog fart från egen zon, åkte över hela isen och tryckte in matchvinnande 3-2.

10 Anton Holm

Sval under hösten med bara två mål på arton matcher - men nu börjar vi känna igen målspottaren Anton Holm igen. AIK-forwarden har gjort fem mål på de fyra senaste matcherna där flera av målen varit viktiga för AIK som vunnit tre av de där fyra kamperna. Holm har inte briljerat in kassarna - men han har sin vana trogen varit på rätt plats vid rätt tillfälle, och att han har nyp i handlederna visste vi sedan tidigare.