Beslut: Kalle Miketinac frias
Publicerad: 2022-11-01
Kalle Miketinac i Mora frias efter att ha blivit anmäld till disciplinnämnden för en boarding i matchen mot Västerås.

BESLUT

Efter match mellan Västerås IK och Mora IK, HockeyAllsvenskan, 2022-10-29, beslutas följande avseende Kalle Miketinac, Mora IK, avseende anmälan för boarding:

Anmälan lämnas utan bifall.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en filmsekvens och ett yttrande från Kalle Miketinac.

Anmälan: Tid 14:14 i andra perioden så åker Västeråsspelare nr 19 ner mot kortsargen med Moras nummer 60 Kalle Miketinac tätt bakom. En bit ifrån sargen så tacklar Miketinac Västerås spelaren så han flyger in i sargen. Tackling är vårdslös och stor skaderisk. Miketinac anmäls för Boarding.

Kalle Miketinac: Efter tekning går pucken ner i hörnet där jag och deras center Speers tävlar om att komma dit först och vinna pucken. Vi har båda full koll på varandras position hela vägen från att pucken kommer in i zon tills vi möts axel mot axel och Speers tappar balansen och går in i sargen. Jag har ingen avsikt att skada Speers utan det är bara en helt vanlig kamp om pucken där jag kommer vinnande ur striden. I tumultet efteråt så är han direkt på benen och deltar i eftermälet. Domarna på isen sa att det var en marginell utvisning men då kollisionen blev kraftig så valde dom att ta en tvåa.

Disciplinnämnden: Tacklingen utdelas visserligen i ett avstånd från sargen som gör att den typiskt sett medför skaderisk och det står klart att den i och för sig ska bedömas som boarding. Nämnden finner dock att de båda spelarna var i kamp om pucken och att kraften i och avsikten med tacklingen inte var sådan att tacklingen bör leda till någon bestraffning i efterhand. Anmälan lämnas därför utan bifall.

HockeyAllsvenskan