Tingsryd förstärker med Brenden Miller
Publicerad: 2018-12-14
Tingsryd har skadeproblem på backsidan och plockar nu in kanadensaren Brenden Miller en tid framöver.

Charlie Dodero och Roni Rukajärvi har lämnat laget, Marcus Karlström har lånats ut till Kallinge/Ronneby och just nu finns både Robin Olsson och Björn Karlsson på skadelistan med hjärnskakningar och det är oklart när de kommer tillbaka.

De tappen på backsidan, och osäkerheten kring Olsson och Karlsson, gör att Tingsryd nu förstärker försvarsleden med kanadensaren Brenden Miller.

24-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig januari ut, men där det finns en option på förlängning säsongen ut.

Efter juniorkarriären i OHL har Miller gjort två säsonger i ECHL (plus ett inhopp i AHL) och två säsonger i Europa. Efter ett år i Torpedo Ust-Kamenogorsk i den ryska andraligan så har han i höst spelat med Banska Bystrica i den slovakiska ligan.

– Vi tar in honom på grund av vårt skadeläge, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se, och beskriver Miller som en ”hyfsat storväxt tvåvägsback”.

Pappersarbete återstår innan Miller är spelklar.

– Jag hoppas han är spelklar till matchen den 26 december (Pantern hemma), men skulle han bli klar till torsdagens match (Södertälje borta den 20 december) är det en bonus, säger Bergstrand.

Läs mer på Tingsryds hemsida

Jonas Gustavsson