Gästkrönika: ”Ett måste för hockeyfans”

18 september 2017 11:00

Varje vecka publiceras en gästkrönika. Denna vecka skriver Hockeypuls redaktör Adam Johansson om Hockeypuls satsning, arbetsvardagen, den uppdaterade appen och nya sajten www.hockeypuls.se.


"Är kameran ens på?"

"Varför funkar inte studiolampan nu då?"

"Hur är det möjligt att glömma extrabatterier till micken IGEN?"

"Hallå, har vi bokat gäster till sändningen som startar om en timme?"

"Finns en sändningsartikel på sajten och har vi livekällan kopplad, kan någon bara svara?"

"Hoppas inte den här matchen går till förlängning för då har jag bara fyra minuter på mig att få med texten till papperstidningen"

Välkommen till Hockeypuls vardag, allihopa.

Vi inleder nu år två med Hockeyallsvenskan efter att förra sommaren inlett en satsning på världens charmigaste hockeyliga (jag smörar, men jag vet att ni håller med mig). Under säsongen 2016-2017 tog Hockeypuls, som drivs av MittMedia, för första gången ett helhetsgrepp på en hockeyliga.

Valet föll på Hockeyallsvenskan av olika anledningar, men en punkt vägde lite tyngre än de andra: Ligan förtjänade ett större medieutrymme.

Därför startade vi en app, Hockeypuls, som innehöll nyheter om alla lag, från Pantern i syd till Björklöven i norr.

Hockeypuls veckoprogram formades om och blev ett allsvenskt videoforum där vi pratade om Panterns nya materialare, Modos annorlunda korvsort i arenakiosken, BIK Karlskogas fredagspizzor och ibland försökte vi såklart hitta några hockeyrelevanta samtalsämnen att diskutera.

Vi började livebevaka upptaktsträffar, presskonferenser, träningar, serielunksmatcher, topp- och ångestmöten, större nyhetssnackisar och säsongens höjdpunkt; kvalen. Unika satsningar som en uppesittarkväll inför seriepremiären och allsvenska superkvällar, där vi livesände från alla arenor under en omgång, blev en del av Hockeypuls vardag.

Kanske har ni också sett oss ute på hockeyarenorna när vi försöker ge er bästa möjliga bevakning med liverapporteringar, laguppställningar, matchtexter, analyser, betyg, tv-sändningar och det där lilla extra som övriga nyhetskanaler eller tv-bolag inte gör.

Ibland ska man klara det helt ensam, ibland har man turen att få uppbackning av en eller två kollegor.

Så, om vi glömmer den där utvisningen i andra perioden i matchfaktan hoppas jag att ni förstår.

Men tro inte för en sekund att jag drar på mig någon slags offerkofta nu. Jag älskar vår satsning på Hockeyallsvenskan och allt vad den innebär. Och det hade aldrig gått utan Hockeypuls kompetenta och fantastiska hockeygrupp.

Ett gäng jag är stolt över att få tillhöra.

Tillsammans har vi nu bestämt att höja ribban ytterligare. Om vi klarade 2,42 förra säsongen så siktar vi mot världsrekordhöjder nu.

Hockeypuls app har tagit en ny skepnad och vi hälsar nu SHL och SDHL välkomna till vår hockeyvärme. Principen är ändå densamma, följer du något lag i Hockeyallsvenskan, SHL eller SDHL är appen ett måste. Där kan du nämligen personalisera ditt innehåll så att nyheter om ditt favoritlag hamnar i ett litet fack. Där får du även spelschema, tabell och uppdateringar från alla andra lag – precis som på vår nystartade sajt.

I slutet av augusti lanserades nämligen www.hockeypuls.se. En sida som borde vara en del av din hockeyvardag.

Och glöm inte att du kan testa Hockeypuls Plus för endast en krona. Då får du tillgång till allt material i appen och på sajten. Det blir helt enkelt en förbättrad hockeyupplevelse. Ska vi kalla det Hockeypuls 2.0?

Nej, hörni, nu måste jag lämna skrivbordet för att ta mig till närmsta hockeyhall. Vi har ju en app och sajt att fylla.

Adam Johansson
Redaktör Hockeypuls