Vita Hästen och Björklöven vann på hemmaplan
Publicerad: 2021-02-22
Det blev dubbla hemmasegrar under måndagskvällen när Vita Hästen och Björklöven vann mot Mora respektive Västerås.

Björklöven - Västerås 6-2

Målskyttar Björklöven: Axel Ottosson 2, Sebastian Selin, Nikolai Belov, Alex Hutchings, William Eriksson

Målskyttar Västerås: Alexander Lunsjö, Sebastian Benker

Noterat:

– Björklöven slog tillbaka Västerås med 6-2 på hemmaplan. Löven hade 2-0 efter första perioden och i mittakten så fyllde Nikolai Belov på till 3-0. Västerås reducerade genom Alexander Lunsjö, men i tredje perioden fyllde hemmalaget på med nya mål och vann komfortabelt.

– Axel Ottosson var en av de stora segerorganisatörerna för Björklöven. Centern sköt två mål och noterade dessutom en assist.

– Kevin Poulin gjorde en stabil insats i hemmakassen. Han motade 22 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 91,7 %.

– Björklöven har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

– Västerås åkte på femte raka förlusten och har bara en trepoängare på de tolv senaste kamperna.

Vita Hästen - Mora 4-3 (OT)

Målskyttar Vita Hästen: David Åslin, Marcus Eriksson, Christopher Fish, Hunter Fejes

Målskyttar Mora: Albert Lyckåsen, Isac Heens, Johan Persson

Noterat:

– Vita Hästen slog tillbaka Mora med 4-3 efter övertid under måndagskvällen. Vita Hästen hade en 2-0-ledning, men tappade till ett 2-3-underläge. Med tre minuter kvar kunde Christopher Fish kvittera till 3-3 och på övertid så avgjorde sedan Hunter Fejes med sitt första mål i Vita Hästen-tröjan.

– Efter sju poänglösa matcher så kom alltså äntligen lossningen för Fejes. Förutom ett mål så noterade han också en assist.

– Christian Engstrand gjorde en bra match i Vita Hästen-buren. Keepern, med ett förflutet i Mora, svarade för 40 räddningar på 43 skott och noterade en räddningsprocent på 93,0 %.

– Vita Hästen fortsätter därmed att vinna och förlora varannan match. Så har det sett ut över de åtta senaste omgångarna.

– Mora har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Jonas Gustavsson