Målkalas och galen vändning när MODO vann
Publicerad: 2021-01-18
Måndagen bjöd på en av säsongens häftigaste matcher. Efter ett målkalas och en imponerande vändning så kunde MODO till slut övertidsvinna mot Väsby.

Väsby - MODO 6-7 (OT)

Målskyttar Väsby: Tobias Lindberg 2, Henrik Rommel, Pavel Gogolev, Sebastian Bengtsson, Elliot Lorraine

Målskyttar MODO: Johan Harju 3, Daniel Sylwander 2, Mikkel Aagaard 2

Noterat:

– Säsongens mest galna match? Ja, det känns så. Väsby sprang ifrån till en 4-0-ledning i början av den andra perioden och ledde med 5-2 efter 40 spelade minuter. Därefter gick MODO ut och sköt fyra raka mål i tredje perioden och vände underläge till en 6-5-ledning. Men Väsby kom tillbaka och med dryga minuten kvar så kvitterade Tobias Lindberg. Övertiden var sedan drygt två minuter gammal när Mikkel Aagaard kunde avgöra för MODO.

– Kaptenseffekt i MODO? Nye lagkaptenen Daniel Sylwander sköt två mål och nya assisterande kaptenerna Johan Harju och Patrik Karlkvist svarade för tre mål respektive tre assist.

– Matchvinnaren Mikkel Aagaard, som satte två puckar, bröt en åtta matcher lång måltorka.

– MODO:s Tommy Enström nådde milstolpen 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

– MODO har vunnit tre av de fem senaste matcherna, samtliga vinster har kommit efter övertid eller straffar. Laget har en trepoängare på de tio senaste matcherna.

– Väsby åkte på sjunde raka förlusten. Laget har bara tagit två poäng under de sju matcherna, och båda de pinnarna har kommit mot just MODO (en strafförlust plus dagens övertidsförlust).

Jonas Gustavsson