Västervik förstärker med målvakt och back
Publicerad: 2019-02-16
Strax innan transferfönstret stängde igår så förstärkte Västervik med målvakten Adam Ohre och backen Edwin Johansson.

Skador på målvakten Isak Ragnevad och backen Andreas Frisk gjorde att Västervik valde att agera strax innan transferfönstret stängde igår.

Klubben plockade in målvakten Adam Ohre samt backen Edwin Johansson från Dalen.

Adam Ohre är juniorfostrad i Timrå och har också gjort två allsvenska säsonger i klubben. De två senaste säsongerna har 24-åringen lirat i HockeyEttan. På 18 matcher med Dalen i vinter har Ohre släppt in 3,03 mål per match samt noterat en räddningsprocent på 89,3 %.

– Adam har allsvensk rutin från säsonger med Timrå IK och blir ett bra komplement till Emil Kruse och Isak Ragnevad, säger sportchefen Emil Georgsson till Västerviks hemsida.

Edwin Johansson är juniorfostrad i HV71, var lagkapten i J20-laget ifjol och har varit ombytt i tio SHL-matcher. I vinter har 20-åringen svarat för fem poäng på 38 matcher med Dalen.

– Edwin är en back vi kollade på till denna säsong och fått bra vitsord om. Han är stor, stark och rejäl och har gjort en bra säsong i Dalen i år. Han har även provat spel i SHL med HV71 ifjol. Edwin kommer att bredda vår backsida i slutet av denna säsong, säger Georgsson.

Både Ohre och Johansson väntas vara spelklara till kvällens match mot Oskarshamn.

Läs mer på Västerviks hemsida

Jonas Gustavsson