Veckans Femma: "Han var glimrande"
Publicerad: 2020-12-28
Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!

Veckans Femma är mer av helgens femma, men vi kör!

MÅLVAKT

Jacob Johansson, Timrå

Jacob Johansson gjorde en fin match i toppmötet mot Björklöven och hade stor del i den slutliga 3-2-vinsten. Timrå förde spelet för det mesta, men Johansson klev fram när det hettade till och var den avgörande spelaren som han är värvad att vara. Det blev till slut 23 räddningar på 25 skott, och en räddningsprocent på 92,0 %.

Bubblare: Christian Engstrand, Vita Hästen

BACKAR

Alexander Leandersson, Karlskoga

Det är sällan defensiva gnuggare som Alexander Leandersson får de stora rubrikerna, men han spelar sig in i veckans femma tack vare den fina matchen mot Mora i lördags. Leandersson svarade för ett vackert solomål, noterade en assist och gick +2 när BIK till slut kunde 5-4-vinna.

Jacob Spångberg, Väsby

Jacob Spångberg har varit en kugge för Väsby hela hösten. Det blev förvisso förlust mot Almtuna under söndagen, men Spångberg stod ut med sina två mål, där den andra kassen var en otroligt vacker soloprestation. 26-åringen sköt fart från egen zon, vaggade mellan ett gäng Almtuna-spelare och sprätte sedan upp pucken i krysset.

Bubblare: Viktor Amnér, Mora

FORWARDS

Jesper Norbäck, Almtuna

Jesper Norbäck var glimrande när Almtuna slog tillbaka Väsby under söndagen. Den avige forwarden svarade för hela fyra poäng. Förutom tre passningspoäng så levererade forwarden en delikat straff, där han efter en fin dragning fick helt tomt mål och retfullt enkelt kunde lägga in trissan i tomt nät.

Gustaf Thorell, Karlskoga

Gustaf Thorell är tillbaka i Karlskoga igen efter sin frånvaro och nu börjar toppcentern också varva upp. Med två mål, inklusive den matchvinnande kassen, och en assist så hade han stor del i lördagens 5-4-seger borta mot Mora. Thorell är motorn i toppkedjan med Henrik Björlund och Linus Karlsson.

Lukas Wernblom, Mora

Stortalangen Lukas Wernblom är äntligen (fast ja, det här är ju faktiskt hans första seniorsäsong) på väg mot genombrottet och har blivit en nyckelspelare i Mora. Dalalaget var enda lag som spelade två matcher i helgen, och Wernblom levererade ett mål och en assist i båda kamperna (totalt fyra poäng alltså). 20-åringen är i riktigt bra poängform just nu.

Bubblare: Nicklas Heinerö, AIK; Gustav Willman Borvik, Kristianstad; Jens Lööke, Timrå; Jonathan Dahlén, Timrå; Gustav Olhaver, Tingsryd; Emil Lundberg, Vita Hästen

Jonas Gustavsson