Inside: "Firade 500 ordentligt!"
Publicerad: 2020-12-08
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

Henrik Björklunds 500-firande

Den gångna veckan så nådde Henrik Björklund milstolpen 500 matcher i HockeyAllsvenskan och han är den blott sjunde spelaren någonsin att nå dit. Tidernas poäng- och målkung firade också ordentligt när Karlskoga 3-0-vann mot Västervik… seger, hållen nolla och Björklund var inblandad i samtliga tre mål (en kasse, två assist). Ja, och nu toppar "Björka" dessutom poängligan i HockeyAllsvenskan!

{!C}

Timrås rekordjakt

Segersviten fortsätter att leva vidare! Timrå slog tillbaka både Väsby och Mora den gångna veckan och det innebär att laget nu vunnit tretton raka matcher (alla utom en efter ordinarie tid). Därmed är Timrå bara en seger från att tangera det allsvenska rekordet som är fjorton raka segrar. Två lag har lyckats med fjorton raka vinster: Karlskoga 2014/15 och Leksand 2007/08. På onsdag möter Timrå just Karlskoga…

{!D}

Tre talanger med JVM-chans

Förbundskaptenen Tomas Montén har tagit ut en bruttotrupp till JVM på 34 spelare som sedermera ska bantas till 25 spelare. Fyra allsvenska spelare fick plats: Calle Clang (Kristianstad), William Wallinder (MODO), Gustav Berglund (Västerås) och Isac Andersson (Mora). Dock så testades Wallinder positivt för covid-19 under landslagsamlingen i Sundsvall och har lämnat truppen och satts i karantän hemma i Örnsköldsvik. Följaktligen så blir det heller inget JVM-spel för honom.

{!E}

Nick Olesens poängsvit

Nick Olesen har byggt upp en fantastisk poängsvit som nu är uppe i nio raka matcher och fortfarande lever vidare. Kan han göra poäng i tio raka matcher också? Det är dock en bit kvar till säsongens rekord på fjorton raka poängmatcher som Vita Hästens Marcus Sörensen noterade (han gjorde poäng i alla matcher innan han valde att lämna klubben för att förbereda sig inför NHL-säsongen med San Jose Sharks).

{!F}

Christian Engstrand tillbaka

Det kom några spelarnyheter den gångna veckan - bland annat Grant Besse till Björklöven - men den hetaste var comebacken i ligan för Christian Engstrand. Den rutinerade målvakten har spelat en nyckelroll för Mora många gånger, bland annat. 32-åringen är nu klar för sin sjunde allsvenska klubb i form av Vita Hästen.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

{!L}

{!M}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson