Södertälje höll nollan och bröt negativ svit
Publicerad: 2018-12-12
Södertälje bröt sin negativa svit genom att hålla nollan och vinna på bortaplan mot Leksand.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter tre raka förluster, och noll mål framåt på två matcher, så lyckades Södertälje vända på trenden när det blev en 4-0-seger på bortaplan mot Leksand.

George Sörensen vaktade SSK-buren och höll nollan efter att ha motat totalt 35 skott.

Framåt så spelade Sebastian Dyk en stor roll.

Han snodde pucken av en motståndare och knäppte in 1-0 i början av den andra perioden - och satte därmed sitt femtonde mål i höst och toppar därmed skytteligan i ensamt majestät. I början av den tredje perioden serverade han en perfekt macka till raparpartnern Nikolai Meyer som svepte in 3-0-pucken. Däremellan hade Ludwig Blomstrand knäppt in 2-0-målet.

Hugo Gustafsson fastställde slutresultatet i tom bur med sitt första allsvenska mål någonsin.

Motgångarna fortsätter därmed för Leksand. Laget åkte på åttonde raka förlusten - och på de åtta matcherna har man bara gjort nio mål.