Veckans Femma: "Två kanonmatcher"

30 november 2020 13:30

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Anthony Peters, MODO

MODO kommer från en stark vecka med två vinster: 7-2 mot Väsby och 4-1 mot Västerås. Anthony Peters har gjort två kanonmatcher i kassen där han motat totalt 47 av 50 skott vilket innebär en räddningsprocent på 94,0 %. Att kanadensaren fortsätter i samma stil är en förutsättning för att MODO ska fortsätta lyfta i tabellen.

Bubblare: Calle Clang, Kristianstad

BACKAR

Jesper Lindgren, MODO

Nyckelback i MODO som loggar massor av istid. Den gångna veckan noterade Jesper Lindgren tre assist och gick +2 när MODO tog två solida vinster, och han var inte inne på några baklängesmål alls. Gör mycket bra, men väntar alltjämt på säsongens första mål.

Rasmus Bengtsson, Tingsryd

Fortsätter att leverera stort spel för Tingsryd. Smålänningarna spelade bara en match i veckan, men då svarade Rasmus Bengtsson för tre assist, gick +1 och spelade nästan 23 minuter när Vita Hästen slogs tillbaka med 9-3 i Himmelstalundshallen.

Bubblare: Zach Palmquist, Björklöven

FORWARDS

Max Lindholm, AIK

Efter en poäng - ett mål - på åtta matcher i comebacken med AIK så lossnade det för Max Lindholm den gångna veckan. Forwarden, inlånad från Örebro, sköt tre mål och noterade en assist på två matcher. Han satte en puck i 4-1-vinsten mot Västerås, och slog till med tre poäng i uddamålsförlusten mot formstarka Södertälje.

Edwin Hedberg, MODO

MODO vann sina två matcher i veckan och producerade hela elva mål. Edwin Hedberg var en av de stora producenterna och var inblandad i fyra av kassarna med två mål och två assist. Var nyligen skadad och missade fyra matcher, men har efter comebacken gjort sex poäng på fem matcher och MODO ser ut att ha hittat en ny spetsig kedja i Hedberg, Mikkel Aagaard och Filip Sveningsson.

Raphaël Lavoie, Väsby

Två förluster och en vinst i veckan för Väsby, men Raphaël Lavoie fortsätter att trycka in puckar på löpande band. Kanadensaren gjorde mål i alla veckans matcher, totalt tre kassar alltså, och adderade även en assist. Lavoie är delad fyra i den allsvenska skytteligan med totalt tio mål.

Bubblare: Justin Crandall, Björklöven; Tyler Vesel, Björklöven: Ludwig Blomstrand, Södertälje; Anton Svensson, Tingsryd; Mikkel Aagard, MODO