3 nycklar: "Nya målvakten blir viktig"

11 september 2021 11:30

#14lag14analyser: Vilka blir nycklarna för Tingsryd i vinter? Vi lyfter fram tre detaljer som blir viktiga för att nå framgång.


MÅLVAKTSSIDAN

Tingsryd har tappat hyllade målvaktstränaren Mikael Sandberg till SHL och Oskarshamn vilket är ett stort avbräck. Han har slussat sex målvakter till SHL på sju år, vilket är ett helt otroligt facit. Hans försvinnande skapar direkt ett frågetecken kring målvaktssidan där Taif varit så starka under flera säsonger.

Klubben värvade in Tomas Rydén och Carl Hjälm från HockeyEttan i våras. Det kan tyckas tunt på pappret, men det vimlar av HockeyEttan-målvakter som blommat ut i HockeyAllsvenskan, och Rydén har lyfts fram som ett potentiellt jättefynd. Dock så kom beskedet i veckan att Rydén är skadad och måste opereras och det är oklart när han kan vara tillbaka igen.

Just nu står Taif alltså utan sin hyllade målvaktstränare och med bara oprövade Carl Hjälm som keeper. Tingsryd har meddelat att jakten på en ny målvakt är igång, och det blir så klart en nyckelrekrytering för klubben.

ÅTERVÄNDARNAS STATUS

Senast Daniel Öhrn och Kim Tallberg var i Tingsryd för tre år sedan var de stjärnor i laget. Två framstående profiler med viktiga roller som gjorde gott om poäng.

Framgången ledde till kontrakt med Västerås respektive AIK, men där har duon inte alls lyckats på samma sätt och stämplats som floppar i båda klubbarna. Öhrn tog aldrig någon prominent centerplats i VIK och Tallberg drabbades först av skador och begravdes sedan i AIK:s fjärdekedja.

Nu är duon tillbaka i Tingsryd igen och förväntningarna är höga. Att de levererar i paritet med förra sejouren är en nyckel för Tingsryd, för då är det två riktigt bra spelare.

TRANSATLANTERNAS KLASS

Tingsryd har ett gediget lag med många bra spelare. Det finns gott om arbetsmoral, rivighet och defensiv stadga.

Ska smålänningarna till slutspel så behövs också spets i offensiven och där är nya transatlanterna Allan McShane och Liam Finlay stora nyckelspelare. Speldirigenten McShane och speedkulan Finlay behöver ta ledande roller i offensiven för att Tingsryd ska få nödvändig spets framåt.

Visst, det finns normalt pålitliga poängspelare i Ludvig Elvenes, Daniel Öhrn och Kim Tallberg, men ska Tingsryd få till det riktigt bra, och ha ett powerplay som gnistrar, så vill det till att McShane och Finlay levererar.