Filiph Engsund blir kvar i Oskarshamn

16 februari 2019 20:30

Filiph Engsund och Oskarshamn har kommit överens om en kontraktsförlängning och forwarden blir kvar i klubben i två år till.


Efter några år i HockeyEttan så kom Filiph Engsund hem till moderklubben Oskarshamn 2015.

Han fick en tryout, spelade till sig ett permanent kontrakt och efter tre år som energispelare så har det stora offensiva genombrottet kommit i vinter.

Efter att ha producerat sex, sex och tretton poäng senaste säsongerna så har 25-åringen i år svarat för tretton mål och 26 poäng - hittills, vill säga.

Nu är Engsund och Oskarshamn överens om en kontraktsförlängning. Forwarden blir kvar i klubben i två år till.

– Vi är såklart nöjda med att säkra upp Filiph. Det är en av föreningens egna spelare som gör ett gediget jobb varje dag, och som är en väldigt nyttig spelare även i boxplay. Han börjar dessutom få med sig poängen som ett kvitto och en belöning för sitt hårda jobb, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

Engsund:

– Det känns skitkul. Jag har försökt utvecklas och bli bättre för varje säsong och känner väl att jag lyckats med det ganska bra. Att få vara med och fortsätta kriga med moderklubben känns grymt. Vi har en bra säsong med oss såhär långt och det blir utan tvekan ett spännande avslut.