Mikael Gath stannar kvar i Kristianstad

22 november 2019 20:30

Mikael Gath blir kvar i Kristianstad. Sportchefen och huvudtränaren har förlängt med ytterligare två år.


2018 kom Mikael Gath in som sportchef och huvudtränare i Kristianstad.

En säsong senare hade laget nått HockeyAllsvenskan för första gången i klubbens historia.

KIK har också fått en bra start under debutsäsongen på allsvensk nivå och ligger i skrivande stund åtta i tabellen.

Nu meddelar Kristianstad att man kommit överens med Mikael Gath om en kontraktsförlängning. 43-åringen har kritat på ett nytt tvåårsavtal och blir kvar i klubben till våren 2022.

– Vi är naturligtvis oerhört nöjda med att redan nu säkra upp Gath i ytterligare två säsonger. Från dag ett har Gath visat att han brinner för sitt yrke och för klubben. Han ställer oerhörda krav på sin omgivning vilket inte minst jag fått erfara vilket leder till att alla hela tiden behåller drivet och engagemanget för att driva saker framåt, säger Christian Falk, elitansvarig, till Kristianstads hemsida, och fortsätter:

– Han har hittills uppnått de målsättningar som vi satt upp och vi har stora förhoppningar att vi ska kunna ta flera steg under de närmsta åren. Vidare vågar han satsa på unga spelare och spela en attraktiv hockey som gör att vår produkt står högt i kurs.

Gath:

– När jag fick frågan från KIK var det inga tveksamheter, utan vi kom överens väldigt fort. Jag tycker att ytterligare två år känns som en bra start och då har vi hunnit komma en bit på vår resa att etablera oss som elitförening.

Läs mer på Kristianstads hemsida