Försäsong: SSK och AIK föll i Skoda Trophy

7 september 2019 20:45

Både Södertälje och AIK förlorade i Skoda Trophy under lördagen. Även Kristianstad föll i sin match i Tyskland.


RÄCKTE INTE FÖR SÖDERTÄLJE

Södertälje rådde inte på Leksand i Skoda Trophy. SHL-nykomlingen vann till slut med 3-1.

Christopher Benngtsson gav SSK ledningen med 1-0 mitt i matchen, men sedan vände Leksand på tillställningen. Martin Hrivik sköt både 1-1-kvitteringen och 2-1-ledningen innan Martin Karlsson satte slutresultatet.

– Vi kan ta med oss dubbelt så mycket från de två senaste träningsmatcherna jämfört med dem innan. Vi håller oss bra till vårt spelsystem och tävlingsnivån är bra, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Målskyttar Södertälje: Christopher Bengtsson

» Läs mer på Södertäljes hemsida

AIK FÖLL MOT BRYNÄS

AIK besegrade Leksand igår, men lyckades inte rå på Brynäs när Skoda Trophy tickade vidare. Gävle-laget vann med 4-1 till slut.

Jacob Svensson 1-2-reducerade för AIK mitt i den andra perioden, men närmare än så kom man inte. Brynäs sköt 3-1 i powerplay mitt i den tredje perioden och stängde sedan tillställningen med ett mål i tom bur.

– Jag tycker det går framåt för oss, men vi drar på oss lite för många utvisningar och då är det svårt att vinna mot lag från SHL, säger målskytten Jacob Svensson till AIK:s hemsida.

Målskyttar AIK: Jacob Svensson

» Läs mer på AIK:s hemsida

NY FÖRLUST FÖR KRISTIANSTAD

Turneringen i Tyskland slutade med dubbla förluster för Kristianstad. Under lördagen föll skåningarna mot Fischtown med 1-4.

Axel Sundberg sköt enda tröstmålet.

– Jag tycker att vi gör en bättre match idag faktiskt. Vi spelar ganska bra, men de lyckas hålla oss på utsidan nästan hela matchen, säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

Målskyttar Kristianstad: Axel Sundberg

» Försäsong 2019