Show av Dahlén - och Lunsjö målade igen

19 januari 2021 22:00

Jonathan Dahlén svarade för fem poäng när Timrå bortavann mot Kristianstad och Alexander Lunsjö gjorde mål för tredje matchen i följd när Västerås slog tillbaka MODO.


Kristianstad - Timrå 1-7

Målskyttar Kristianstad: Erik Flood

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén 3, Albin Carlson 2, Christopher Liljewall, Viktor Lodin

Noterat:

– Timrå tog en storseger borta mot Kristianstad. Segersiffrorna skrevs till hela 7-1. Timrå tog ledningen i slutet av första perioden och spädde på med ytterligare tre mål i mittperioden. Gästerna gick sedan ifrån till 7-0 innan Kristianstad lyckades spräcka nollan med knappa nio minuter kvar att spela.

– Jonathan Dahlén var matchens gigant med tre mål och två assist. Forwarden har nu gjort totalt 49 poäng den här säsongen och toppar poängligan.

– Backen Albin Carlson svarade för två mål och en assist och forwarden Jens Lööke noterade tre assist.

– Kristianstad vann skotten med 43-32. Det var dock skillnad på effektiviteten: 2,3 % för Kristianstad och 21,9 % för Timrå...

– Serieettan Timrå tog sjätte raka segern.

– Kristianstad har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Västerås - MODO 4-2

Målskyttar Västerås: Fredrik Johansson, Henrik Hetta, Alexander Lunsjö, Sam Marklund

Målskyttar MODO: Patrik Karlkvist, Anton Öhman

Noterat:

– Västerås slog tillbaka MODO med 4-2 på hemmaplan. MODO ledde med både 1-0 och 2-1, men kunde inte förvalta ledningarna. Henrik Hetta 2-2-kvitterade i powerplay i den andra perioden, och i den tredje perioden kom två snabba mål inom loppet av knappt två minuter av Alexander Lunsjö och Sam Marklund.

– Resultatet överskuggades av den smäll som MODO-forwarden Sebastian Ohlsson åkte på i den andra perioden. Han fick föras till sjukhus. "Han är talbar och vid gott mod. Vi kommer uppdatera när vi vet någonting mer. Kriga Sebbe!", skrev MODO på Twitter under matchens gång.

– Västerås Alexander Lunsjö gjorde mål för tredje matchen i följd.

– MODO-duon Patrik Karlkvist (ett mål, en assist) och Adam Rockwood (två assist) gjorde poäng för sjätte matchen i följd.

– Västerås har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna.

– MODO har tre förluster på de fyra senaste matcherna och har bara plockat en trepoängare på de elva senaste kamperna.