Stefan Stéen strålande när Karlskoga vann
Publicerad: 2021-04-08
Stefan Stéen storspelade i målet och Gustaf Thorell avgjorde på övertid när Karlskoga vann mot Björklöven och tog ledningen med 2-1 i matcher i semifinalen.

{!A}

Karlskogas förstemålvakt Tim Juel fick bryta den andra semifinalen och är borta en tid framöver.

Därför fick Stefan Stéen vakta buren i den tredje semifinalen mot Björklöven - och 28-åringen var lysande. Stéen motade 35 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 97,2 % när Karlskoga vann med 2-1 efter ett avgörande i sudden death.

Nu leder värmlänningarna matchserien med 2-1 i matcher.

– Det var så klart skönt, jävligt gött. Nu har vi två segrar och två till ska in, säger Stefan Stéen till C More.

Stéen startade sin första match på två månader men visade ingen ringrost.

– Skönt att spela, men sedan är det tråkigt för Tim, man lider med honom. Det var ingen rolig skada. Men så är det. Nu fick jag spela och det var kul för egen del, säger han.

Karlskoga öppnade matchen starkt, men sedan ökade Björklöven trycket i den andra och tredje perioden. Första målet dröjde till mitten av den tredje perioden då Aleksi Rekonen skickade in 1-0 för Karlskoga i boxplay.

Björklöven lyckades 1-1-kvittera genom Gustav Possler med knappt tre minuter kvar att spela vilket tog matchen till övertid.

Där avgjorde Gustaf Thorell efter drygt fem minuter. Centern blev helt ren framför målet i powerplay och lyckades tråckla in segermålet.

– Det var en speciell match. I första perioden var vi helt överlägsna, sedan blev det tvärtom. En jäkla lagseger, vi gör det som krävs, säger Stéen.