Matchguide: Nu ska allt avgöras!

16 mars 2022 09:10

Det är dags för den sista omgången i HockeyAllsvenskan! Blir Karlskoga eller Björklöven trea? Tar Västervik, Mora eller Kristianstad sista kvartsfinalbiljetten? Tar Tingsryd eller Vita Hästen sista slutspelsplatsen? Blir det Almtuna eller Södertälje mot Troja i Playout? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Västervik, Winpos Arena
19.00 AIK - MoDo, Hovet
19.00 Almtuna - Västerås, Upplands Bilforum Arena
19.00 Vita Hästen - Kristianstad, Himmelstalundshallen
19.00 HV71 - Mora, Husqvarna Garden
19.00 Troja - Södertälje, Ljungby Arena
19.00 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Västerås i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Intervjuer med Tobias Liljendahl, Almtuna, samt Isac Skedung och William Wikman, Västerås.
» I första pausen gästar Almtunas klubbdirektör Robert Lif studion.
» I andra pausen listar C More-experten Fredrik Söderström de sju bästa spelarna i grundserien.
» Alla mål från alla matcher!

VÄRT ATT VETA

» En match som är viktig för båda lagen. Björklöven jagar tredjeplatsen i tabellen medan Västervik jobbar för att säkra sjätteplatsen i tabellen.

» Björklöven är fyra i tabellen, två poäng efter trean Karlskoga. Löven har dock klart bättre målskillnad. Umeå-laget behöver således ta två poäng mer än BIK i kväll för att ta över tredjeplatsen.

» Västervik vann i måndags och är därmed sexa i sammandraget inför avslutningen. Mora, en pinne bakom, och Kristianstad, två pinnar bakom, jagar dock. Tar Västervik en trea så är direktplatsen till kvartsfinal klar.

» Björklöven har vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

» Västervik har tre raka segrar och poäng i elva av de tolv senaste kamperna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Västervik vann första mötet och därefter har Björklöven tagit dubbla segrar.

» Björklöven-backen Jesper Lindgren har gjort poäng i sex raka matcher.

» AIK har inte mycket att spela för i sista omgången. Laget är nia i tabellen och är tre pinnar bakom åttondeplacerade Kristianstad, och då har skåningarna en klart bättre målskillnad (+17 mot +5). Dock så vill AIK säkert vända på sin negativa trend där man står på tre raka nederlag.

» MoDo har inte heller något att spela för i sista omgången då man är klar serietvåa.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har varit idel hemmasegrar.

» Ser vi över de åtta senaste matcherna så har MoDo-forwarden Daniel Mannberg gjort mål i varannan match. Ska trenden hålla i sig behöver han måla i kväll eftersom han blev mållös senast mot Västerås.

» Ödesmatch för Almtuna. En poäng räcker för att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Blir det noll poäng samtidigt som Södertälje vinner mot Troja så blir det hela en målskillnadsaffär, där Almtuna just nu står på -45 och där Södertälje står på -49.

» Västerås är klar seriefemma och har inget att spela för.

» Efter sju raka förluster så bröt Almtuna sin negativa trend genom att 5-1-vinna mot Kristianstad senast.

» Västerås har tre vinster och tre förluster i de sex senaste matcherna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Västerås har vunnit samtliga möten: 4-0, 5-1, 4-0.

» Almtunas Johan Eriksson har gjort mål i tre raka matcher.

» Vita Hästen jagar sista slutspelsplatsen. Laget är tre pinnar efter tian Tingsryd i sammandraget men har bättre målskillnad än smålänningarna. Det som gäller i kväll för att Vita Hästen ska till slutspel är således att det blir tre pinnar mot Kristianstad samtidigt som Tingsryd kammar noll mot Karlskoga.

» Kristianstad jagar sjätteplatsen i tabellen. Serieåttan är två pinnar efter sexan Västervik och en pinne efter sjuan Mora, så förutom seger i kväll krävs också att skåningarna får andra resulat med sig. Man har dock klart bäst målskillnad i trion: Västervik +1, Mora +4, Kristianstad +17.

» Vita Hästen har poäng i tre raka matcher.

» Kristianstad har två raka förluster i bagaget, men vann två raka matcher innan dess.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Kristianstad vann första och senaste mötet medan Vita Hästen vann matchen däremellan.

» Vita Hästens Marcus Eriksson och Rihards Marenis har båda gjort poäng i fem raka matcher.

» HV71 är klara seriesegrare och har inget att spela för i slutomgången.

» Mora är sjua i tabellen och jagar sjätteplatsen. Laget är en pinne efter Västervik. Förutom att vinna så måste Mora därmed förlita sig på att Västervik tar färre poäng. Det hela kan också bli en målskillnadshistoria, just nu står Västervik på +1 och Mora på +4. Även Kristianstad är med i racet då laget är en pinne efter Mora och två pinnar efter Västervik.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Mora vann de två första mötena innan HV71 vann senast.

» HV71 står på fyra raka segrar.

» Mora har tagit poäng i åtta raka matcher.

» HV71-centern Myles Powell har gjort poäng i tio raka hemmamatcher.

» Är detta en försmak på Playout-matchserien eller inte? Troja är redan klart för Playout medan Södertälje fortfarande har chansen att undvika negativa kvalet.

» Södertälje är just nu nästjumbo i tabellen. Laget är tre pinnar bakom Almtuna på säker mark. Det som krävs i kväll för att SSK ska undvika Playout är att det blir tre pinnar mot Troja samtidigt som Almtuna kammar noll mot Västerås, och att SSK får över målskillnaden på sin sida (Almtuna har -45 och Södertälje -49).

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Södertälje vann första mötet och därefter har Troja tagit dubbla segrar.

» Troja har bara en seger i de nio senaste matcherna och har spelat tretton raka matcher utan att ha bärgat någon trepoängare.

» Södertälje övertidsvann mot Vita Hästen senast. Innan dess hade laget fyra raka förluster.

» Tingsryd jobbar för att säkra den sista slutspelsplatsen. Serietian är tre pinnare före elvan Vita Hästen, men då har konkurrenten bättre målskillnad. Tar Tingsryd en poäng i kväll så är slutspelsplatsen klar.

» Karlskoga vill försvara tredjeplatsen i tabellen. Värmlänningarna har två poäng ner till fyran Björklöven (men då har Björklöven klart bättre målskillnad).

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Karlskoga vann första och senaste mötet medan Tingsryd vann matchen däremellan.

» Tingsryd har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» Karlskoga har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

» Karlskogas Henrik Björklund, som missat de tio senaste matcherna på grund av skada, står på 199 allsvenska assist och är således bara en passningspoäng från att bli den fjärde spelaren någonsin att nå milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.