Försäsong: Storseger för Kristianstad

9 augusti 2019 22:30

Försäsongen är igång! Under fredagskvällen så inledde Kristianstad, Timrå och Karlskrona träningsmatchandet med att vinna medan Södertälje föll mot Djurgården.


STORSEGER FÖR KRISTIANSTAD

Kristianstad inledde försäsongen med en storvinst.

Den allsvenska nykomlingen slog tillbaka Mörrum med hela 7-0.

KIK - som bland annat vilade Dennis Svensson och Fredrik Lindblom - tog ledningen med 1-0 i första perioden, ökade på till 5-0 i mittperioden och stängde sedan tillställningen med ytterligare två mål i slutperioden.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match, vi var kreativa samtidigt som vi jobbade hårt och skapade mycket målchanser. Men det viktigaste var att vi vann, det var vår målsättning, säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

Målskyttar Kristianstad: Dennis Finn-Olsson 2, Kalle Miketinac 2, Amil Krupic, Johan Lundgren, Malte Sjögren

» Läs mer på Kristianstads hemsida

TIMRÅ VÄNDE OCH VANN

Det blev seger för Timrå i försäsongens första match - men det krävdes en stark vändning för att ro vinsten i hamn.

Norska Storhamar hade 2-0 efter första perioden. Timrå sköt sedan tre raka mål i mittakten - mål av Jonathan Carlsson, Emil Berglund och William Eckmyhl - innan Storhamar kvitterade till 3-3.

Timrå avgjorde sedan i tredje perioden genom två snabba mål av Anton Lundin och Tim Wahlgren och slutresultatet skrevs till 5-3.

– Det var en typisk försäsongsmatch som var svajig och vände fram och tillbaka. Det är alltid skönt med en seger i första matchen för säsongen, säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

Målskyttar Timrå: Jonathan Carlsson, Emil Berglund, William Eckmyhl, Anton Lundin, Tim Wahlgren

» Läs mer på Timrås hemsida

STABIL SEGER FÖR KARLSKRONA

Karlskrona svarade för en stabil säsongsöppning genom att besegra danska Herlev med 6-2.

KHK spelade till sig en 3-0-ledning redan i den första perioden. Daniel Norbe dunkade in 4-1 i den andra perioden, och då var matchen avgjord.

– Det fanns saker jag var nöjd med. Vi jobbade hårt i alla lägen, säger tränaren Phil Horsky till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Joakim Axman, Niklas Johansson, Hannes Johansson, Hugo Leufvenius, Daniel Norbe, André Nordstrand

SÖDERTÄLJE FÖRLORADE ÖPPNINGSMATCHEN

Södertälje fick en drömstart på försäsongen - men det slutade ändå med förlust.

Måns Lindbäck och Ludwig Blomstrand såg till att SSK hade en 2-0-ledning efter en period mot Djurgården, men sedan vände SHL-motståndet på tillställningen via fem raka mål och vann till slut med 5-2. Tom Wandell och Alexander Holtz sköt två mål vardera för DIF.

Alexander Sahlin vaktade SSK-kassen och motade 38 av 43 skott.

– Första perioden tycker vi gör jättebra. De sätter lite mer press i andra. Vi blir lite stissigare då och har svårt att behålla kylan. Vi får svårt att spela oss ur när de sätter så hög press på oss. Nu har vi fått det på video och kan dra lärdom av det. Vi får inte glömma att de var i final förra säsongen och är ett fruktansvärt bra lag. Jag är otroligt nöjd med första, säger Alexander Sahlin till hockeypuls.se.

Målskyttar Södertälje: Måns Lindbäck, Ludwig Blomstrand

» Läs mer på Södertäljes hemsida

» Försäsong 2019