Årets Poängkung: Emil Molin, MODO

27 april 2018 17:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Poängkung är Emil Molin, MODO.


Guldtröjan för Årets Poängkung tilldelas den som under grundserien gjort flest poäng (mål + assist) i HockeyAllsvenskan.

2018 går Årets Poängkung till Emil Molin, MODO.

Emil Molin svarade för 23 mål och 28 assist, totalt 51 poäng, på 52 matcher under säsongen och vann därmed HockeyAllsvenskans poängliga med sju poängs marginal.

– Det är kul och ett bevis på att man gjort något bra under säsongen, säger Emil Molin om att ha blivit Årets Poängkung.

– Jag hade mycket bra folk runtomkring mig redan från start, har fått spela med skickliga spelare hela säsongen och har fått bra med förtroende och har fått spela många minuter. Det är stora bidragande orsaker till att det blivit mycket poäng.

Emil Molin skiftade från forward till center till den här säsongen.

– Jag har fått ha pucken lite mer och fått vara lite mer spelfördelare. I början var det en stor omställning eftersom det var längesedan jag spelade center innan dess, det var lite grejer jag fick jobba på.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Victor Ejdsell, Karlskoga

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018