Fredagsmenyn: "11 raka, 9 raka och massor av treor"

26 november 2021 12:00

Vad är en fredag utan en riktigt fyllig fredagsmeny? HockeyAllsvenskan bjuder alltid på underhållning på just fredagar!


Fredagsmeny 19 november:

SUPERFREDAG!

Det är säsongens tredje Superfredag. Det betyder dubbla matchstarter, 18.00 och 20.30, för två matcher där det blir en maratonsändning i C More mellan 17.30 och 23.30. Sex timmar HockeyAllsvenskan, alltså! Till det spelas fyra matcher med start 19.00. Det blir alltså en riktig hockey- och publikfest i kväll.

FORMTOPPAT MÖTE

I kväll ställs Kristianstad mot HV71 i Kristianstads Ishall och det är ett riktigt formtoppat möte. Kristianstad startade säsongen svagt med sex raka förluster men har därefter gått som tåget. Om vi ser till de tolv senaste omgångarna så är det här ligans två formstarkaste lag. Maximal poäng där är 36 poäng, och då har Kristianstad och HV71 bärgat 31 respektive 30 poäng. Riktigt imponerande. När lagen möttes tidigare i höst så var det också en dramatisk match. KIK ledde med 4-2 till slutminuten, men HV71 lyckades hämta upp och till slut vinna på straffar.

HV71:S REKORDJAKT

HV71 har vunnit elva raka matcher. Bara tio lag har lyckats vinna elva eller fler matcher i rad sedan HockeyAllsvenskan drog igång 2005 så smålänningarna har tagit sig in i en exklusiv skara. Bara sju lag har lyckats vinna tolv eller fler matcher i rad, och frågan är om HV71 tar sig in i den skaran i kväll? Rekordet är på sexton raka segrar och noterades av Timrå så sent som i fjol.

TROJAS FÖRLUSTTREND

Troja är sist i tabellen och har inkasserat nio (!) raka förluster. Det är den just nu längsta förlustsviten i ligan (dock inte längst i höst, då Almtuna tidigare förlorat tolv raka matcher). I kväll ställs nykomlingen mot Västervik på hemmaplan. Lagen möttes så sent som i onsdags och då vann Västervik med 4-2 i Plivit Arena. Kan Troja bryta sin förlustsvit i dagens returmöte?

KIM JOHANSSON GÖR LÖVEN-DEBUT

I går lånade Björklöven in Kim Johansson från Luleå för att täppa till hålet efter skadade Veeti Vainio. Lånet gäller tills vidare. 23-årige Johansson, som står noterad för tretton poänglösa SHL-matcher i höst, har tidigare spelat allsvenskt med Västervik och Vita Hästen. I fjol svarade backen för 34 poäng på 52 allsvenska matcher i Vita Hästen, och producerade bland annat hela fjorton poäng i powerplay.

MARTIN THÖRNBERGS ÅTERKOMST

HV71 har drabbats av på skador på Taylor Matson och Simon Önerud. För att täcka upp har klubben lånat in HV71-legendaren Martin Thörnberg från Dalen och han ska i första hand spela helgens dubbelmöte mot Kristianstad. 38-åringen, som svarat för 22 poäng på 17 matcher i HockeyEttan i höst, har en diger meritlista och har bland annat spelat 588 SHL-matcher och vunnit fyra SM-guld med HV71. På cv:t finns också spel i KHL samt fyra VM-turneringar.

MÖTE MED TREOR I FOKUS

Mötet mellan Vita Hästen och Tingsryd handlar mycket om treor. Det är tredje mötet mellan lagen i år - och det är tredje gången gillt för Tingsryd som har förlorat de två första matcherna mot gänget från Norrköping. Vita Hästen står dessutom på tre raka förluster medan Tingsryd vunnit tre raka matcher. Tre spelare har dessutom chansen att göra mål för tredje matchen i följd: Filip Cruseman, Alexander Lindelöf och Allan McShane.