Daniel Rosengren klar för spel i Almtuna
Publicerad: 2019-06-14
Almtuna har gjort klart med målvakten Daniel Rosengren som värvas in från Kallinge/Ronneby.

Minns ni Daniel Rosengrens succéinhopp i HockeyAllsvenskan i vintras?

Målvakten lånades in till Karlskrona, fick hoppa in efter sex minuter mot Västerås och släppte bara in ett mål och noterade en räddningsprocent på 96,4 %.

Under övriga delen av säsongen huserade 19-åringen i HockeyEttan med Kallinge/Ronneby där han spelade elva matcher som resulterade i 2,30 insläppta mål per match samt en räddningsprocent på 91,5 %.

Nu är Rosengren klar för Almtuna.

– Daniel Rosengren är en lugn, trygg och ödmjuk kille. På isen är han en talangfull målvakt som spelar med en enkelhet i sitt spel efter en tydlig spelidé. Daniel är skicklig på att förflytta sig snabbt med bra balans i syfte att hitta den mest gynnsamma positionen att täcka målet maximalt för att kunna rädda pucken på ett säkert och kontrollerat sätt med stor marginal, säger Almtunas målvaktstränare Sebastian Jonsson till klubbens hemsida.

Rosengren:

– Det känns fantastiskt roligt att komma till Almtuna. Jag har alltid spelat mot dom i min ungdom och jag har alltid tyckt om att spela i Gränbyhallen. Sedan känns det roligt att ha så nära hem som jag har och samtidigt har jag några kompisar i laget.

Läs mer på Almtunas hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season

Jonas Gustavsson