Profilerna: "Inte många med bättre skott"

25 augusti 2018 11:15

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Björklöven-tränaren Joakim Fagervall lyfter fram profiler inför säsongen.


Björklöven-tränaren Joakim Fagervall om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Alexander Hellström, ny från Örebro, är en spelare som självklart måste nämnas. Han är en "lövare" som kommer hem. Som bröt sitt avtal i SHL för att få spela här. Han kommer så klart att bli viktig för oss.

– August Tornberg, ny från Piteå. En back som är otroligt spelskicklig och en offensiv kraft, men som också visat att han klarar av det defensiva spelet.

– Filip Cruseman, ny från Karlskrona. Vi vill att han ska bli en producerande spelare för oss, det har han gjort innan på allsvensk nivå. En riktig speedkula.

... vem får sitt genombrott i år?

– Oskar Stål Lyrenäs kan få en riktigt bra säsong. Det är en kille med otroliga spetskvaliteter och det kan inte finnas många i serien som har ett bättre skott. Kan han få en miljö där han känner trygghet och kan bygga en bra känsla så tror jag han kan få ett genombrott. Han fick inte så mycket istid i MODO men vi värvade honom tidigt för vi tror verkligen på honom. Dessutom är han en Umeå-kille.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Det är svårt att inte nämna Marcus Jonsson. Han gör alltid allt för laget, både på och utanför isen. Han är ovärderlig på det sättet.

... vem vinner poängligan i Björklöven?

– Jag får säga Filip Cruseman.

» #14lag14analyser