Transferveckan: Vecka 19!

16 maj 2022 08:30

Hänger ni med under silly season i HockeyAllsvenskan? Här är en sammanfattning av alla transfernyheter den senaste veckan!


Transfernyheter publiceras kontinuerligt i Transfercentralen där ni också hitta läget i alla trupper:

» Transfercentralen 2022

Veckans nyheter:

VASS TRIO LÄMNAR BJÖRKLÖVEN

Nu står det klart att tre spelare lämnar Björklöven.
Det handlar om backen Jesper Lindgren, centern Axel Ottosson och forwarden William Eriksson. Samtliga har meddelat Löven att de söker sig vidare i karriären.
Lindgren spelade mest av alla i Umeå-laget i år med 22:56 minuter per match medan Ottosson var intern poängkung med 48 poäng på 48 matcher.

SUCCÉSPELAREN TILL MODO

MoDo har gjort klart med forwarden Rihards Marenis.
Lettländaren lämnar därmed Vita Hästen trots tid kvar på kontraktet.
29-åringen kom till Vita Hästen från Kiruna under hösten och gjorde omedelbar succé och stannade på 36 poäng på 33 spelade matcher.
"Det är en en fantastisk kille med en bra karaktär och en otroligt skicklig hockeyspelare", säger sportchefen Henrik Gradin.

AIK PLOCKAR IN TALANG

AIK har gjort klart med forwarden Zion Nybeck.
19-åringen kommer från en skadedrabbad säsong med HV71 där han svarade för elva poäng på 22 matcher. Nybeck blev också uttagen i JVM-truppen.
"Zion är en kille med bra spelsinne och är mer av en playmaker i sitt sätt att spela, han är vass på att hitta passningar och sätta upp sina medspelare till lägen", säger sportchefen Christoffer Malm.

VETERANEN LÄGGER AV

Christopher Fish avslutar karriären. Det meddelar han själv via sociala medier.
På grund av skadeproblematik begränsades 29-åringen till fjorton allsvenska matcher med Vita Hästen i år där han producerade fem poäng.
Fish har levererat totalt 166 poäng på 372 allsvenska matcher med Örebro, Mora, Västerås, Västervik och Vita Hästen genom åren.

RUTINERAD BACK TILL SSK

Södertälje har gjort klart med backen Daniel Norbe.
26-åringen svarade för 14 poäng på 45 matcher med HV71 i vintras och totalt i HockeyAllsvenskan har det blivit 118 poäng på 349 matcher med Tingsryd, Karlskrona, Björklöven och HV71.
"Daniel är en tvåvägsback med fina offensiva kvalitéer. Bra blick för spelet och ett bra skott", säger sportchefen Emil Georgsson.

TUFF SÄSONG MEN BLIR KVAR I BIK

Karlskoga förlänger med egna produkten Edwin Lindström.
20-åringen lyftes upp i A-truppen inför den gångna säsongen men på grund av skadeproblem så blev det bara en allsvensk match.
Centerns nya BIK-avtal är skrivet på ett år.
"Edwin fick en spolierad säsong på grund av skadan men har visat fina egenskaper både på och vid sidan av isen", säger sportchefen Torsten Yngveson.

LÖVEN FÖRLÄNGER MED BACKEN

Björklöven förlänger med Charles-David Beaudoin.
Den kanadensiske backen anslöt till laget i samband med att transferfönstret stängde i mitten av februari. 28-åringen noterade fyra assist på nio allsvenska matcher och adderade sedan fyra poäng på femton slutspelsmatcher.
"Han kommer att vara en nyckelspelare i försvaret med sin oömma spelstil och även en ledare utanför isen", säger sportchefen Per Kenttä.

FÖRSTA PUSSELBITEN PÅ PLATS I VÄSTERVIK

Västervik lånar in centern Noah Hasa från Frölunda under hela kommande säsong.
19-åringen levererade 38 poäng på 32 matcher i J20 Nationell i vintras och var dessutom ombytt i åtta SHL-matcher.
"Skridskostark center med stor potential. Tvåvägscenter som tar ett stort ansvar i spelet utan puck, hög tävlingsnivå i allt han gör", säger tränaren och tf sportchefen Martin Gudmundsson.

BACK KLAR FÖR TINGSRYD

Isak Pantzare lämnade nyligen Mora.
Nu står det klart att backen blir kvar i HockeyAllsvenskan och har skrivit på för Tingsryd. 26-åringen svarade för åtta assist på 50 matcher i vintras.
"En allround back, tvävägsback. Där jag tycker jag har mina styrkor i speluppbyggnad och det offensiva spelet, även fast jag de tre senaste säsongerna spelat i en defensiv roll", säger Pantzare om sig själv.

MORA PLOCKAR IN SPÄNNANDE FORWARD

Mora värvar in forwarden Kevin Engvall.
19-åringen kommer från Rögle där han gjort 35 poäng på 33 matcher i J20 Nationell samt varit ombytt i fem SHL-matcher. Engvall gjorde även en allsvensk sejour i Kristianstad i vintras.
"Kevin är en väldigt spännande spelartyp som är en bra skridskoåkare och en vältränad kille som vi tror väldigt mycket på", säger sportchefen Andreas Hägglund.

CENTERN KLAR FÖR VÄSTERVIK

Centern Ludwig Stenlund lämnar Vita Hästen för spel i Västervik.
26-åringen vände hem till Sverige förra sommaren efter fyra och ett halvt år i Nordamerika och svarade för 25 poäng på 52 matcher i vintras.
"En stor, kraftfull spelare som gått på collage och haft sin utbildning där och fostrad i Skellefteå. Välskolad, solid och ett fint spelsinne", säger tf sportchefen Martin Gudmundsson.

BACKEN TILLBAKA I LÖVEN IGEN

Jacob Andersson är klar för en comeback i Björklöven.
27-åringen gjorde tre allsvenska år i klubben mellan 2016 och 2019 och har därefter spelat i Skellefteå och finska Ässet. Den gångna vintern levererade backen 20 poäng på 57 matcher i Liiga.
Avtalet är på två år.
"Jacob kommer bli en värdefull spelare för oss i jakten på en SHL-plats", säger sportchefen Per Kenttä.

GENOMBROTTSFORWARDEN TILL AIK

AIK har gjort klart med forwarden William Eriksson.
24-åringen kommer från en allsvensk genombrottssäsong där han producerade 25 poäng på 52 matcher med Björklöven. Totalt i ligan har det blivit 62 poäng på 166 matcher.
"William är en rightare som jobbar hårt över hela banan och har ett bra skott som han mer än gärna använder", säger sportchefen Christoffer Malm.

SSK LYFTER UPP BACKTALANG

Södertälje lyfter upp juniorbacken Elias Sjöström i A-truppen.
18-åringen levererade 35 poäng på 50 matcher J20 Nationell i vintras vilket gav en delad förstaplats i backligan. Han var dessutom +22 i plusminusstatistiken.
"Han är en tuff back som spelar uppoffrande och rejält i defensiven och har blicken upp med pucken", säger sportchefen Emil Georgsson.

GNUGGARCENTER KLAR FÖR VÄSTERÅS

Västerås har gjort klart med centern Emil Aronsson.
26-åringen levererade 15 poäng på 51 matcher med Södertälje den gångna vintern och totalt i HockeyAllsvenskan har det blivit 80 poäng på 250 matcher med Mora, AIK och Södertälje.
"En spelare vi behöver, han ska ha en stor roll i boxplay, stänga ner motståndarnas bästa spelare och ta viktiga tekningar", säger sportchefen Patrik Zetterberg.

REJÄL BACK TILL SÖDERTÄLJE

Södertälje har gjort klart med backen Johan Ivarsson.
26-åringen har spelat i Finland de två senaste åren där han levererade fyra poäng på 39 matcher med TPS i vintras. På meritlistan finns 171 SHL-matcher och 104 allsvenska matcher.
"Johan är en storväxt back som gillar att använda kroppen i sitt spel", säger sportchefen Emil Georgsson.