Jämnt när utmanarna möttes
Publicerad: 2017-02-20

Striden om andraplatsen i tabellen lever alltjämt och det är fortfarande Pantern och Västervik som är Karlskogas största hot. När de båda utmanarna möttes krävdes förlängning för att skilja dem åt.

Det blev en jämn match mellan Pantern och Västervik. Hemmalaget hade det skottmässiga övertaget och tog också ledningen i den första perioden. 1-0 gjordes av Johan Ivarsson. Skotten i den första slutade 7-6 till hemmalaget men var hela 17-7 i den andra.

Trots ett visst övertag blev det inga mål för Pantern, ej heller Västervik lyckades få hål på Tex Williamsson i den andra akten, men i den tredje lyckades gästerna till slut.

Det krävdes dock videogranskning innan Pierre Gustavssons kvitteringspuck godkändes. Därefter höll dock Williamsson tätt resten av perioden, så även Västerviksmålvakten Ludvig Engsund. Den senare tvingades dock kapitulera i förlängningens första minut när Axel Wemmenborn petat in segermålet för Pantern.

Både Pantern och Västervik fortsätter utmana Karlskoga om andraplatsen i tabellen och än är den striden långt ifrån över.

Matchstatistik: Pantern-Västervik 2-1 ÖT

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.