Profilerna: "Han tävlar i alla lägen"

18 september 2020 09:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Södertälje-tränaren Dennis Bozic lyfter fram profiler inför säsongen.


Södertälje-tränaren Dennis Bozic om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Samuel Fagemo från Los Angeles Kings. Han kommer bli viktig för oss. Han är aktiv ute på isen och spelar med hög intensitet.

– Jacob Dahlström från AIK. Han är verkligen en bra hockeyarbetare som jobbar max i alla byten som han är inne. Han är konsekvent i det han gör. Det krävs en hel del för att vara det. Han vet vad han är bra på och han gör det väldigt bra.

– Oscar von Sivers från Hradec Kralove. Han har varit ifrån svensk hockey ett tag och kommer in med nya influenser. Det kommer kanske krävas en anpassning i början, men jag tror han blir en viktig kugge för oss. Han blir lagkapten med all sin erfarenhet.

... vem får sitt genombrott i år?

– Anton Heikkinen skulle kunna vara en sådan spelare. Han är i en bra ålder och är väldigt bra tränad. Framförallt så tävlar han i alla lägen. Han har tävling i sin natur och tar fram det i alla moment. Det är viktigt och något som ofta glöms bort. Dessutom sitter han på ett riktigt bra skott.

... vem pratades det för lite om?

– Jacob Dahlström är en sådan spelare. Han får inte så mycket fokus och i media skrivs det ofta om de fina detaljerna, målen och vackra passningarna, men de riktiga hockeyarbetarna som alltid jobbar för lagets bästa får sällan utrymme. Han gör det där skitjobbet som inte alla ser.

... vem vinner poängligan i Södertälje?

– Det får vi se, men det är klart att förväntningarna på Nick Olesen och Ludwig Blomstrand är stora. De kommer få mycket förtroende i powerplay och vid offensiva tekningar, så det är klart att vi förväntar oss poäng från dem.

» #14lag14analayser