Inside: "Grym räddning och fantastisk bild"

19 oktober 2021 11:30

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Räddningen - och den fantastiska bilden!

Linus Ryttar svarade för en makalös räddning när han gjorde säsongsdebut för Västerås förra veckan. Keepern fick slänga sig som en fotbollsmålvakt och lyckades mirakulöst mota skottet från Kristianstads Linus Pettersson. Fotografen Oliver Szabo lyckades fånga räddningen på bild - en helt fantastisk bild. "Bilden är nästan bättre än själva räddningen, att fånga allt i just det ögonblicket är otroligt imponerande", sa Ryttar i en intervju med hockeyallsvenskan.se förra veckan.

Trendbrotten

Det blev trendbrott i både botten och toppen den gångna veckan. Efter sex raka förluster och noll inspelade poäng så slog Kristianstad tillbaka Vita Hästen med 4-1 på hemmaplan, och bärgade därmed säsongens första seger. Inget lag har någonsin startat en säsong med noll poäng efter sju omgångar, och KIK bröt alltså inte den trenden. I samma veva så bröts också HV71:s segersvit. Efter sex raka vinster och full poängpott så blev det ett 2-6-nederlag på bortaplan mot Björklöven.

Assistsviten

Karlskogas Aleksi Rekonen har inlett säsongen med att göra assist i sju raka matcher. Bara tolv olika spelare har genom åren lyckats notera en assist i åtta eller fler raka matcher, så finländaren har chansen att ta sig in i en exklusiv skara den här veckan. Lagkamraten Henrik Björklund hade också chansen att ta sig in i en exklusiv skara i helgen, men han blev mållös mot Västervik och hans målsvit stannade därmed på fem raka matcher (sex raka målmatcher har bara sexton spelare lyckats leverera tidigare).

Trippla backförstärkningar

Backvärvningar var ett tema den gångna veckan. Karlskoga lånade in talangen Oscar Eriksson från Skellefteå, Västervik värvade kanadensiske backen Luke Green som huserade i Finland i fjol och Mora gjorde klart med återvändande backen Steven Seigo som lirat en SHL-vinter med dalaklubben sedan tidigare. Eriksson har redan hunnit debutera för Karlskoga, medan Green och Seigo väntas komma till spel inom kort.

Fredrik Johanssons tröja upp i taket

Gångna veckan meddelade Västerås att Fredrik Johanssons tröja nummer 12 kommer att hissas till taket i ABB Arena 18 februari. Johansson, som la av i våras, är en av klubbens främsta spelare någonsin, och dessutom en av HockeyAllsvenskans främsta spelare genom tiderna. VIK-legendaren har gjort 516 matcher i HockeyAllsvenskan (sjunde mest genom tiderna) där han levererat 264 poäng (trettonde mest genom tiderna).

**

BILDERNA

**

VECKANS...