Axel Brage strålande när Leksand segrade
Publicerad: 2019-03-22
Axel Brage agerade vägg mot AIK när Leksand vann på Hovet och skaffade ett övertag i PlayOff.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand fortsätter att vinna i Fristads Hockey Challenge. Dalalaget vann alla matcherna i Slutspelsserien och vann även första mötet i PlayOff mot AIK.

Det blev seger med 2-1 på Hovet efter strålande målvaktsspel av Axel Brage. Leksand-keepern räddade 36 av 37 skott och levererade ett gäng kvalificerade räddningar. Han var bara halvminuten från att hålla nollan.

– Det kändes bra, det är klart det gjorde det, säger Axel Brage till C More.

– Vi hade bra försvarsspel också. De gångerna någon gjorde ett misstag kunde jag rädda, och när jag gjorde något misstag var en back där och räddade mig. Det klickade rätt bra.

LIF-tränaren Roger Melin hyllade också Brages insats:

– Han var fantastiskt bra. Sedan var det många som offrade sig på returer och täckte skott, många gjorde ett hemskt bra jobb, säger han till C More.

Fick en drömstart

Leksand fick en drömstart på matchen. Axel Brage levererade ett par fina räddningar och redan efter två och en halv minut så kunde gästerna göra 1-0. Jon Knuts drev upp pucken, passade till Martin Karlsson som passade tillbaka och Knuts kunde svepa in ledningsmålet.

AIK pressade på och pressade på, men kunde inte överlista Brage som tog allt och lite till.

Med en och en halv minut kvar så gjorde Martin Karlsson 2-0 i tom bur. Kaptenen checkade till sig pucken och vallade sedan in den via en AIK-spelare.

AIK lyckades 1-2-reducera genom Mathias From med 35 sekunder kvar, men var sedan aldrig riktigt nära någon kvittering.

– Taktiskt sett var det en ganska bra match. Vi hade tålamod. Spelade smart med pucken. Slängde inte iväg så många puckar, säger Roger Melin.

"Ladda om batterierna"

Samtidigt ansåg Melin att det fanns mer att hämta av anfallsspelet:

– Man kan önska mer offensivt, men så är det… för oss var det här ett sätt för oss att vinna idag.

AIK har nu förlorat tre raka matcher hemma på Hovet. Laget är piskat att vinna i Tegera Arena på söndag för att tvinga fram en tredje och avgörande match, annars är säsongen över.

AIK-tränaren Tomas Mitell var nöjd med det mesta mot Leksand. Utom målskyttet, då.

– Vi gör en ruggigt bra match, har bra energi och skapar enormt många bra målchanser. Vi måste göra mål, det är det som saknas. Just nu är det motstuds. Vi får ladda om batterierna, sätta upp en liknande prestation i Leksand och vinna där, säger Mitell till C More.

MATCHFAKTA

AIK - LEKSAND 1-2
Periodsiffror: 0-1, 0-0, 1-1
Skott: 37-19

Målskyttar AIK: Mathias From

Målskyttar Leksand: Jon Knuts, Martin Karlsson

Statistik: AIK - Leksand

MIKE TOPP 3


BILDER

{!B}

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER

Jonas Gustavsson