Linus Pettersson med drömmål i MODO-vinst
Publicerad: 2019-02-20
MODO tog femte raka segern när Oskarshamn besegrades. Linus Pettersson gjorde ett drömmål när han satte den matchvinnande pucken.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Linus Pettersson sköt sitt första allsvenska mål när MODO 4-2-vann mot Oskarshamn - och det var inte vilket mål som helst.

18-åringen svarade för ett riktigt drömmål. Han dribblade av två IKO-spelare innan han sprätte in pucken med en backhand. Målet betydde 3-2 och blev matchvinnande.

Oskarshamn ledde annars med 2-1 efter två perioder, men via tre snabba mål på sex minuter i den tredje perioden så vände MODO på steken. Daniel Sylwander tryckte in 2-2 via köksvägen, Petterssons solowhow gav alltså 3-2 och sedan svarade Henrik Björklund för en vacker dragning innan han sprätte in 4-2.

Erik Hanses vaktade MODO-buren och gjorde en stark insats. Han räddade 24 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 92,3 %.

MODO har nu fem raka segrar - och åtta vinster på de tio senaste kamperna. Laget är fyra i tabellen.

Serietvåan Oskarshamn åkte på fjärde raka förlusten, lagets längsta förlustsvit den här säsongen. IKO har dessutom spelat åtta raka bortamatcher utan att ha lyckats ta en trepoängare.