Målvakternas match i Malmö
Publicerad: 2017-02-22

Pantern räddade poäng tack vare ett sent kvitteringsmål mot Oskarshamn men tappade viktig mark i jakten på en plats i den HockeyAllsvenska finalen.

Det saknades inte chanser, såväl hemmalaget Pantern som gästande Oskarshamn kom till avslut på mål i matchen, men Tex Williamsson och Erik Källgren var mycket stabila. I de två inledande perioderna höll de fullständigt tätt och tillsammans stoppade de 41 skott.

I den tredje akten kom så det första målet när Fredrik Styrman gav Oskarshamn ledningen i numerärt överläge. Då stod matchuret på 12:53. Gästerna var på väg mot seger men med tom kasse och en extra utespelare lyckades Pantern få in kvitteringen i den 19:e minuten, Dennis Svensson blev den som räddade poängen åt Pantern.

Det var dock Oskarshamn som tog bonuspoängen sedan Joakim Hagelin avgjort i förlängningens tredje minut. Skottstatistiken vann hemmalaget med 36-31.

Pantern är kvar på tredjeplatsen, men har med fyra matcher kvar sex poäng upp till tabelltvåan Karlskoga. Oskarshamn ligger på tiondeplatsen, med samma poäng som nian Vita Hästen.

Matchstatistik: Pantern-Oskarshamn 1-2 ÖT

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.