Timrå presenterar dubbla värvningar

13 maj 2020 17:00

Timrå värvar in Jacob Johansson och Hugo Reinhardt och har dessutom skrivit nytt kontrakt med Leon Lerebäck.


Förra veckan presenterade sportchefen Kent "Nubben" Norberg fyra tunga kontraktsförlängingar i ett svep.

Under onsdagen levererade han ett nytt knippe nyheter. Timrå har värvat in målvakten Jacob Johansson och centern Hugo Reinhardt, samt skrivit nytt kontrakt med backen Leon Lerebäck.

Jacob Johansson har spelat i Linköping nästan hela karriären, och har fyra SHL-säsonger i bagaget där han i huvudsak varit backup. Den gångna säsongen blev det 23 matcher där han släppte in 2,53 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 90,2 %.

Nu blir det alltså HockeyAllsvenskan för 26-åringen.

– Jag gjorde ett besök här för ett par veckor sedan och fick ett bra intryck, och det ska bli kul att jobba med Peter Hirsch (målvaktstränare), säger Jacob Johansson till Timrås hemsida.

Hugo Reinhardt har spelat i Nordamerika de fem senaste åren, och kommer närmast från collegespel vid American International College där han var lagkapten och producerade 22 poäng på 34 matcher den gångna säsongen. 24-åringen har tidigare spelat juniorhockey i Frölunda.

Avtalet är skrivet på ett år.

– Tror han kommer tillföra både attityd och tuffhet i nästa års lagbygge, en spelare som vi behöver, säger Kent Norberg.

Timrå har även förlängt med backen Leon Lerebäck som gjorde sin debutsäsong i HockeyAllsvenskan ifjol då det blev ett mål på 41 allsvenska matcher. 19-åringen har tidigare spelat i Frölunda.

Det nya avtalet är på ett år.

– En spelare som spelar med stort hjärta. Han startade säsongen fantastiskt bra ifjol, men hade det kanske lite tyngre efter jul men så är det för yngre spelare. Jag tror mycket på honom, säger Norberg.

Läs mer på Timrås hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!