Transferveckan: "Blir kvar, bråk, invasion"
Publicerad: 2020-06-01
Varje vecka i Transfercentralen så summerar vi den senaste veckans "silly season" i HockeyAllsvenskan - de hetaste noteringarna, intressanta detaljer, heta rykten och en sammanställning över veckans nyheter.

I BLICKFÅNGET

Hetaste noteringarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.

STJÄRNAN BLIR KVAR

Uppgifterna har florerat ett tag, men förra veckan blev det officiellt: Jonathan Dahlén blir kvar i HockeyAllsvenskan och Timrå. Forwarden, som dunkade in 36 mål och 77 poäng i vintras, har haft dialog med San Jose Sharks i NHL och varit jagad av många klubbar i SHL, men berättar att han vill ge Timrå ett år till för att få chansen att spela upp klubben i SHL (igen, för det har han ju redan gjort en gång). Det är bara för publiken i HockeyAllsvenskan att njuta av att en stor artist blir kvar i ligan.

{!A}

INFEKTERAT BRÅK - ÅTERVÄNDER

Det hettade till rejält för ett och ett halvt år sedan när Hannes Johanssons avtal med stora rivalen Karlskrona läckte ut i förtid, vilket inte sågs med blida ögon i Tingsryd. Tanken var att forwarden skulle byta klubb efter säsongen, men han fick lämna Taif i förtid och debuterade för KHK redan under samma säsong. Nu återvänder Johansson till moderklubben Tingsryd igen, och berättar om en enorm revanschlust.

SPÄNNANDE SVERIGE-COMEBACK

Gilbert Gabor är född och hockeyskolad i Sverige, men har också ett slovakiskt pass och har spenderat hela sin seniorkarriär utanför Sveriges gränser. De tre senaste säsongerna har forwarden spelat i Slovakien och Banska Bystrica. Nu är 24-åringen - 191 cm, 100 kg - klar för sin första seniortripp i Sverige, och har kritat på för Västervik. En ytterst spännande Sverige-comeback, alltså.

{!B}

28 MÅL - VALDE ATT STANNA

Det har varit många spekulationer kring Ludwig Blomstrand under våren. Flera allsvenska klubbar ska ha ryckt i forwarden som även varit intresserad av ett äventyr utomlands. I fredags så sköts spekulationerna dock ner när "Blomman" kritade på ett nytt avtal med Södertälje. Forwarden bildade en av den gångna säsongens hetaste kedjor tillsammans med Christopher Liljewall och Nick Olesen, och stannade på 28 gjorda mål.

J20 SUPERELIT-INVASION…

Det rasar in spelare från J20 SuperElit till HockeyAllsvenskan just nu. Simon Appelquist byter Brynäs J20 mot Tingsryd, Karl Påhlsson lämnar HV71 J20 för spel i Vita Hästen och Nils Thomasson flyttar från Växjö J20 till Mora. Idel spännande talanger, och det finns flera fina exempel på spelare som klivit från J20 SuperElit till HockeyAllsvenkan och levererat direkt. Ett färskt exempel är Anton Heikkinen, som gick från HV71 J20 till Kristianstad ifjol och sköt 15 mål.

**

VISSTE DU ATT…

… kompisarna Hugo Reinhardt och Zackarias Skog spelar i HockeyAllsvenskan i höst? Båda har gått på American International College i USA de senaste åren. För en tid sedan skrev Hugo Reinhardt på för Timrå, och under söndagen så blev det klart att Zacharias Skog hamnar i Västervik.

{!C}

… vi kan få se ett målvaktsbrödrapar mötas i höst? Det är inte helt omöjligt. Förra veckan skrev Matteus Ward på för Mora, och i Västervik finns storebror Samuel Ward. Samuel dras dock med höftproblem som kan tvinga fram en operation, men kommer han till spel kan vi alltså få se en match där två bröder vaktar varsin målbur. Det vore sannerligen speciellt.

**

RYKTENA

Hetaste ryktena i HockeyAllsvenskan.

» Vem blir ny huvudtränare i MODO? Nu avslöjar SportExpressen att huvudspåret är Ville Nieminen. Den förre NHL-spelaren, som även gjort en allsvensk sejour i Malmö, kommer närmast från Pelicans och ska enligt uppgifter fått ett kontraktsförslag. MODO ska, enligt samma uppgifter, fått goda vitsord om Nieminen av förre lagkamraten och MODO-ikonen Peter Forsberg.

{!D}

» Gustav Nielsen lyckades inte ta någon fast plats i Timrå under den gångna säsongen och lånades sedermera ut till Almtuna där han avslutade våren. Nu uppger hockeypuls.se att backen ska lämna Timrå och det bekräftas av sportchefen Kent "Nubben" Norberg. Nu adress för Nielsen uppges bli Västervik. "Det är upp till den enskilda klubben att offentliggöra när det är klart", skriver Nielsens agent Morten Green i ett sms.

**

VECKANS NYHETER

Alla spelarnyheter i HockeyAllsvenskan den gångna veckan.

» Sebastian Åkesson, f, från Halmstad till Tingsryd

» Jonathan Dahlén, f, nytt kontrakt med Timrå

» Matteus Ward, mv, från Linköping till Mora

» Karl Påhlsson, f, från HV71 till Vita Hästen

» Hugo Styf, b, från MODO J20 till MODO

» Hannes Johansson, f, från Karlskrona till Tingsryd

» Nils Thomasson, f, från Växjö till Mora

» Simon Appelquist, f, från Brynäs till Tingsryd

» Ludwig Blomstrand, f, nytt kontrakt med Södertälje

» Gilbert Gabor, f, från Banska Bystrica till Västervik

» Zackarias Skog, mv, från American International College till Västervik

TRANSFERCENTRALEN

Uppdateringar om silly season varje dag:

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson