Försäsong: Vita Hästen, Kristianstad och Björklöven vann
Publicerad: 2022-08-25
Det blev försäsongssegrar för Vita Hästen, Kristianstad och Björklöven under torsdagskvällen. Samtidigt föll Almtuna och Mora.

MORA - TIMRÅ 4-8

Det blev förlust för Mora mot Timrå i SCA-cupen.

Mora lyckades hämta upp ett 0-2-underläge till 2-2-kryss i den första perioden, men när Timrå sedan gjorde 3-2 så hade dalalaget inget svar och målen trillade in och förvandlades till ett 2-7-underläge. Mora putsade siffrorna med två mål i sista perioden.

Timrå vann skotten med 45-29.

Målskyttar Mora: Kevin Hancock, Anton Heikkinen, Daniel Ljunggren, Axel Sundberg

ALMTUNA - VITA HÄSTEN 1-2

Vita Hästen besegrade Almtuna med 2-1 men det var en seger som satt långt inne.

Almtuna ledde med 1-0 (målet snyggt inprickat av Jesper Norbäck) tills slutminuterna. Med två och en halv minut kvar att spela så kvitterade Vita Hästen i powerplay genom Victor Öhman, och med dryga två minuter kvar så avgjorde backen Andreas Söderberg för gästerna.

Vita Hästen vann skotten med 39-21.

Målskyttar Almtuna: Jesper Norbäck

Målskyttar Vita Hästen: Victor Öhman, Andreas Söderberg

KRISTIANSTAD - TYRINGE 10-2

Kristianstad hade inga problem att slå tillbaka Tyringe. KIK vann skotten med 55-15 och matchen med 10-2.

Skarpskytten Pontus Netterberg visade återigen sin målbössa. Forwarden sköt ett hattrick och har nu gjort sju mål under försäsongen.

Målskyttar Kristianstad: Pontus Netterberg 3, Robin Carlsson, Jakob Bondesson, Filip Karlsson, Melker Eriksson, Linus Pettersson, Jacob Grönhagen, Kevin Wennström

HUDIKSVALL - BJÖRKLÖVEN 3-6

Björklöven 6-3-vann mot Hudiksvall i SCA-cupen, men det var ingen enkel resa.

Hudiksvall ledde med 1-0, 2-1 och 3-2, men till slut kunde Löven vända och vinna. Stor matchvinnare blev Scott Pooley som gjorde fyra (!) mål. Han satte 2-2, 3-3 och matchvinnande 4-3 samt pytsade in en puck i tom bur i slutet.

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley 4, Alex Hutchings, Christopher Bengtsson