Nye tränaren såg MODO vinna till slut
Publicerad: 2017-02-20

För bara några timmar sedan gick MODO ut med beskedet att Per Bäckman tar över som ny huvudtränare för A-laget. Senare på dagen anlände han till Örnsköldsvik där han såg sitt nya lag vinna mot Vita Hästen efter förlängning.

För kvällen var det Per Styf som coachade MODO, tillsammans med J20-tränaren Mikael Sundell. Per Bäckman tar över huvudansvaret i morgon och fick se matchen från sidan av och han fick se sitt nya lag ta ledningen i den andra perioden. Den första var mållös och händelsefattig, MODO vann skottstatistiken med 7-5. Jordan Smotherman var den som till sist fick in pucken, målet gjordes i den andra periodens femte minut.

Därefter fortsatte matchen med ett litet skottövertag för hemmalaget, 10-6 i den andra perioden. Anmärkningsvärt var att det dröjde ända till den andra periodens sista minut innan matchens första utvisning som drabbade Vita Hästens Mattias Kalin. MODO:s numerära överläge gav dock ingen målmässig utdelning.

Det blev en utvisning till i matchen och den kom drygt halvvägs in i den tredje perioden och det var MODO:s Henrik Björklund som fick sitta två minuter på utvisningsbänken för en tripping. Dessförinnan hade dock gästande Vita Hästen kvitterat, Erik Olsson gjorde det sista målet under ordinarie tid och det kom att krävas förlängning för att utse en vinnare.

Väl i förlängningen var det den gamle MODO-räven Per Åge Skröder som avgjorde med sitt mål i den fjärde förlängningsminuten. Det blev två oerhört viktiga poäng för MODO som rycker ifrån jagande Björklöven och Västerås och samtidigt tar laget lite närmare det övre kvalstrecket.

Matchstatistik: MODO-Vita Hästen 2-1 ÖT 

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.

Henrik Berg