Profilerna: "Kan utmana och göra sin kille"

21 augusti 2019 13:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson lyfter fram profiler inför säsongen.


Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Villiam Haag från Almtuna. En skridskostark forward med näsa för kassen. Har ett ruskigt bra skott, duktig på att ligga i rätt ytor och läsa av spelet. Vi har stora förhoppningar på att han ska blomma ut och producera för oss.

– Victor Aronsson från MODO. En Almtuna-kille som varit iväg ett tag och som nu kommer hem igen. En solid tvåvägsback som gjorde det väldigt bra innan han lämnade oss, men som varit stukad av skador senste åren. Han är en back som vi tror stenhårt på. Han ska logga mycket istid.

– Alexander Bjurström från Brynäs. Han varit hos oss då och då i två år. Han har inte slagit igenom på seniornivå ännu men vi är glada att han kommer hit nu. Det finns otroligt mycket skicklighet i honom. En avig "rightare" med bra speed och ett fint skott. Han kan utmana och göra sin kille. Vi hoppas att han kan ta stora kliv.

... vem får sitt genombrott i år?

– Jag säger Villiam Haag. Jag tror han blommar ut.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Vår kapten Per Svensson. Han får inte de största rubrikerna och syns inte alltid i protokollet, men gör ett jättejobb för oss. Han håller ihop vår defensiv. Vi uppskattar hans jobb väldigt mycket.

... vem vinner poängligan i Almtuna?

– Tony Mårtensson.

» #14lag14analyser