Profilerna: "Spelar alltid med stort hjärta"
Publicerad: 2018-08-29
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Karlskrona-tränaren Ove Molin lyfter fram profiler inför säsongen.

Karlskrona-tränaren Ove Molin om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Niklas Johansson, ny från Oskarshamn. En väldigt allround spelare på allsvensk nivå. Han har varit i Karlskrona tidigare men sedan varit iväg en sväng, men jag tycker han tog ordentliga kliv framförallt ifjol och han kommer vara en bärande spelare hos oss.

– Kyle Osterberg, ny från Sparta. Vi blev av med Austin Farley och ersatte honom med Kyle. Han ser jätteintressant ut. En kvick spelare som kan bli en publikfavorit. Han är väldigt snabb men ändå tuff i sin spelstil.

– Nick Pageau, ny från Frisk Asker. En allroundback med fina händer och bra skridskoåkning. Han kommer betyda mycket för oss.

… vem får sitt genombrott i år?

– Jag tror väldigt hårt på Joseph Jonsson. Han kom tidigt upp från juniorlaget till SHL och har spelat där mer eller mindre hela tiden. Han har dock inte haft någon framträdande roll men kan vara redo att ta det nu och jag tror han går mot en väldigt bra säsong.

… vem är mest underskattad i ditt lag?

{!A}

– Mikael Kurki är en spelare som alltid spelar med stort hjärta. Han är inte den flashigaste spelaren men han kommer betyda mycket för det här laget med sitt sätt att vara både på och utanför isen. Sedan vill jag också nämna Marcus Paulsson. Han har fått ganska mycket skit, men ser ut som en helt ny människa nu. Axlarna har åkt ner och han är en riktigt bra spelare, så det ska bli kul att se honom.

… vem vinner poängligan i Karlskrona?

– Vi har många nya men jag säger Marcus Paulsson.

» #14lag14analyser

Jonas Gustavsson