Karlskrona har säkrat upp fyra spelare
Publicerad: 2018-04-19
Karlskrona har gjort klart med fyra spelare till nästa säsong: Daniel Norbe, Kalle Miketinac, Joseph Jonsson och Linus Karlsson.

Karlskrona har startat lagbygget inför kommande säsong och har presenterat fyra spelare som kommer att representera klubben i höst. Det handlar om nyförvärvet Daniel Norbe och lånet Kalle Miketinac, samt Joseph Jonsson och Linus Karlsson som valt att förlänga sina avtal.

Daniel Norbe hämtas från Tingsryd där han spelat de tre senaste säsongerna och tagit kliv för varje år som gått. Den 22-årige backen, som svarade för 20 poäng på 51 matcher i vintras, har skrivit på ett tvåårsavtal.

– En riktigt duktig två-vägsback som kan spela både boxplay och powerplay. Han har bra fysik, ett bra skott och är snabb på skridskorna. Också en spelare som passar in väl i vår spelidé, säger sportchefen Patric Larsson till Karlskronas hemsida.

Kalle Miketinac lånas in från Frölunda hela kommande säsong. Den 19-årige forwarden kommer från en skadedrabbad säsong där det bara blev sex matcher i J20 SuperElit samt tio allsvenska matcher i Oskarshamn. Miketinac är från Blekinge och har tidigare spelat juniorhockey i KHK.

– Kalle som kommer tillbaka till KHK är en ung hockeytalang. Han är en offensiv kraft och en center som är duktig med puck, har bra speed och fysik, säger Larsson.

Joseph Jonsson kom till Karlskrona från HV71 för två år sedan och har under två år i SHL spelat 87 matcher och var även med i hela Direktkvalet. Den 20-årige centern har kritat under ett nytt ettårsavtal.

– Det känns bra att få behålla Joseph i laget. Han har bevisat vad han går för, han är ung och utvecklingsbar fortfarande. Joseph passar bra in i lagbygget med sin attityd och fart, säger Larsson.

Linus Karlsson kom till Karlskrona från Boro/Vetlanda inför den gångna säsongen. 18-åringen gjorde hela 52 poäng på 42 matcher i J20 SuperElit vilket räckte till en andraplats i poängligan, och var dessutom ombytt i tretton SHL-matcher. Forwarden har skrivit på för ett år.

– Vi är oerhört glada över att Linus vill stanna. Klokt beslut av Linus. En kreativ spelare som göra andra bättre. Klok spelare som hittar passningsvägar och mål, säger Larsson.

Karlskrona har nu totalt fem spelare under avtal inför kommande säsong då Marcus Paulsson hade ett gällande kontrakt sedan tidigare.

Läs mer på Karlskronas hemsida

Jonas Gustavsson