Jacob Peterson fixade dubbelt trendbrott
Publicerad: 2019-01-09
Jacob Peterson avgjorde mot MODO och såg till att Björklöven både bröt sin förlustsvit och äntligen fick vinna ett derby i år.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Björklöven 3-2-vann det heta derbyt och rivalmötet mot MODO efter övertid och Löven svarade därmed för dubbla trendbrott.

Dels så fick Löven vinna igen efter att ha förlorat fyra raka matcher, dels så fick Löven äntligen besegra MODO i år efter att ha förlorat de två tidigare matcherna.

Segern satt dock långt inne.

MODO vände 0-1 till 2-1 i den tredje perioden efter mål av Johan Eriksson och Joakim Hagelin, men Björklöven lyckades 2-2-kvittera genom Jakob Stenqvist med bara två och en halv minut kvar att spela.

På övertid klev sedan Jacob Peterson fram. Centern tog pucken från egen zon, genom mittzon och in i anfallszon innan han satte avgörandet med ett distinkt skott.

Det var 19-åringens elfte mål i år - och med totalt 20 poäng så är han alltjämt HockeyAllsvenskans poängbäste junior.

Trots segern så halkade Löven ner till tiondeplatsen i tabellen. MODO, som åkte på tredje raka förlusten, är alltjämt femma.