Försäsong: Björklöven segrade i SCA-cupen
Publicerad: 2018-09-01
Cody Murphy avgjorde på övertid när Björklöven vann mot Mora. Även Almtuna och Karlskoga segrade under lördagen, medan det blev förluster för MODO och Västervik.

MURPHY MATCHHJÄLTE FÖR LÖVEN

Björklöven ledde med både 2-0 och 4-2 mot Mora i SCA-cupen, men tappade till kryss. Till slut fick Umeå-laget ändå sista ordet sedan Cody Murphy avgjort på övertid fram till 5-4.

Det segermålet innebar också att Björklöven vann hela SCA-cupen.

Jacob Andersson och August Tornberg sköt Löven till ett 2-0-övertag i den första perioden, men Mora kvitterade i den andra akten. Kristoffer Söder gjorde sedan 3-2 för Löven med minuten kvar av andra perioden, och Söder satte också 4-2 i tredje perioden. Mora kom dock ikapp - innan Murphy alltså avgjorde.

Löven vann också skotten med 39-31.

– Jag tycker vi gör en bra match, tycker att vi gör en bättre match än Mora. Jag är ganska nöjd med matchen, säger tränaren Joakim Fagervall till hockeypuls.se.

» Highlights

SPETSKEDJA AVGJORDE FÖR ALMTUNA

{!A}

Almtuna slog tillbaka danska Rödovre med komfortabla 6-2 och det var kedjan med Tony Mårtensson, Tobias Liljendahl och Viktor Hertzberg som var segerorganisatörer.

Enheten låg bakom fyra av sex mål.

Hertzberg gjorde 1-0 redan efter 53 sekunder, sedan spädde Liljendahl på till både 2-0 och 3-0 efter förarbete av Mårtensson. Hertzberg satte sedan även 4-1-målet i början av den tredje perioden.

Totalt samlade kedjan ihop sju poäng - och fick beröm efteråt:

– Dom skapar mycket chanser. Har bra rörelse i anfallszon och hittar många bra passningar så det var dom som stack ut idag. Det är jämt skägg på dom andra, säger tränaren Marcus Ragnarsson till Almtunas hemsida.

Almtuna fick också mål av Oscar Milton och Adam Thilander.

SEX OLIKA MÅLSKYTTAR I BIK-SEGER

{!B}

Karlskoga föll i första försäsongsmatchen mot Örebro, men har sedan radat upp segrar. Den fjärde raka viktorian bärgades mot norska Stjernen och segersiffrorna skrevs till solida 6-3.

BIK hade sex olika målskyttar.

Junioren Joshua Karlsson inledde målskyttet, sedan satte i tur och ordning Gustaf Franzén, Oliver Eklind, Gustaf Thorell, Axel Lindström och Victor Berglind resten av kassarna.

MODO FÖLL EFTER ÖVERTID

MODO hämtade upp ett tvåmålsunderläge till kryss mot Timrå, men föll till slut efter övertid.

Victor Öhman gav MODO ledningen redan efter dryga minuten, men sedan gjorde Timrå tre raka mål och ledde med 3-1 efter två perioder.

Tim Wahlgren reducerade till 2-3 och Patrik Karlkvist fixade 3-3-kvitteringen i den tredje perioden - och matchen gick till övertid. Där avgjorde Vilmos Gallo för Timrå efter dryga minuten.

STOR FÖRLUST FÖR VÄSTERVIK

Igår vann Västervik med 6-1 mot Tranås i Sandströms Trophy, idag fick man stryk med samma siffror av Vimmerby.

Det stod 1-1 efter halva matchen, men sedan sköt Vimmerby tre mål på en och en halv minut och hade en 4-1-ledning efter 40 minuter, en ledning som man alltså förvaltade till en storseger.

Filip Suchý sköt tröstmålet för Västervik.

– När man inte riktigt har trycket, som vi inte hade idag, blir det lätt att man förlorar varenda närkamp och hamnar mittemellan allting. Överlag var det ovanligt många konstiga situationer och det blev väl på något sätt kontentan av att vi var sega både i huvud och ben, säger tränaren Mattias Karlin till vt.se.