Matchguide: Stängs kampen om kvartsfinalerna?

10 mars 2021 09:15

Ikväll spelas den 50:e omgången i Sveriges mest underhållande liga! Stängs kampen om kvartsfinalplatserna redan nu? Mora och Västervik har nämligen chansen att säkra topp sex-placeringar. Samtidigt pågår en intensiv kamp kring tiondeplatsen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Timrå - MODO, NHC Arena
18.00 Tingsryd - Väsby, Nelson Garden Arena
18.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
18.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
18.00 Almtuna - Västervik, Upplands Bilforum Arena
18.00 Björklöven - Kristianstad, A3 Arena
18.00 Södertälje - Mora, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Mora ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Södertäljes Christopher Bengtsson och Moras Ludvig Larsson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen ser C More-experten Mike Helber över hur många juniorer som klubbarna i HockeyAllsvenskan använt de fem senaste åren.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Rivalmöte men med skilda verkligheter. Timrå har redan säkrat seriesegern medan MODO inte har något att spela för i slutspurten av serien då man är fast i ingenmansland i tabellen.

» Efter två raka förluster så fick Timrå till ett trendbrott senast när det blev seger mot Västerås. Faktum är att TIK inte förlorat tre matcher i rad på hela säsongen. Timrå har fortfarande chansen att slå Björklövens poängrekord från ifjol, men då krävs full pott i de sista omgångarna. Blir det så landar Timrå på 122 poäng (Björklöven stannade på 121 poäng ifjol).

» MODO kommer närmast från dubbla segrar mot rivalen Björklöven men hade innan dess bara en seger på tio matcher.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. MODO vann första mötet, därefter har Timrå två raka segrar.

» MODO-duon Patrik Karlvist och Johan Harju har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Tingsryd har bara en seger på de sex senaste matcherna vilket gjort att laget tappat mark i kampen om kvartsfinalplatserna. Smålänningarna har åtta poäng upp till sjätteplatsen med bara nio poäng kvar att spela om.

» Väsby är klara för spel i Playout mot Kristianstad och spelar nu för att säkra hemmaplansfördel i den fem matcher långa matchserien. Väsby, som har en seger på de fyra senaste matcherna, är just nu fem poäng före skåningarna i sammandraget.

» Lagen har mötts tre gånger i år. Tingsryd vann första och senaste mötet med 8-2 respektive 2-0, däremellan vann Väsby med 4-1.

» Tingsryds Jonatan Harju var mållös senast men har gjort fem mål i de sju senaste matcherna.

» Karlskoga är i kanonform med fyra raka segrar och sex vinster på de sju senaste matcherna. Värmlänningarna, som 4-0-vann mot Tingsryd senast, kan säkra andraplatsen i tabellen ikväll, dock inte för egen maskin utan behöver lite andra resultat med sig.

» Fem raka förluster, tre raka vinster och nu två raka förluster. Det svänger om Västerås. De två senaste nederlagen har dock kommit med uddamålet mot topplagen Timrå och Karlskoga. Att nå sjätteplatsen blir tufft (nio poäng upp med nio poäng kvar att spela om), så nu handlar det om att säkra slutspelsplatsen och skaffa hemmafördel i åttondelsfinalen.

» Västerås vann lagens första möte den här säsongen, därefter har Karlskoga tagit dubbla segrar.

» Karlskogas back Lukas Pilö har gjort mål i fyra raka matcher.

» Karlskogas back Filip Roos har gjort poäng i sex raka matcher.

» Nej, det går inte att vinna tre matcher i rad för Vita Hästen den här säsongen. Efter dubbla vinster så blev det en klar förlust i returmötet mot Västervik gångna helgen. Kämpar för att nå slutspel och är just nu en pinne efter Almtuna i kampen om tiondeplatsen i tabellen.

» En seger på sju matcher. Det är AIK:s dystra facit just nu. Laget kommer närmast från dubbla förluster mot rivalen Södertälje.

» Detta blir en nyckelmatch i slutspelskampen. Elvan Vita Hästen, precis utanför slutspelet, är fem pinnar efter nian AIK med nio poäng kvar att spela om. Vinner Vita Hästen ikväll så skiljer det bara två pinnar mellan lagen inför de två sista omgångarna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och AIK har vunnit samtliga matcher med uddamålet (två av segrarna efter straffar). Räkna således med en tajt match ikväll.

» Almtuna har just nu den tionde och sista slutspelsplatsen i tabellen, men det är tajt. Elvan Vita Hästen är bara en pinne bakom, men det skiljer också bara fyra pinnar upp till AIK och Västerås närmast ovanför. Formen? Nja, Almtuna står på tre raka nederlag och strafförlorade mot Mora senast.

» Västervik har visat fin form under lång tid och har vunnit elva av de femton senaste matcherna. Vinner smålänningarna ikväll (tar minst två poäng) så säkras en topp sex-placering och en plats i kvartsfinalerna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har varit idel hemmavinster. Västervik har vunnit sina hemmamatcher med 3-2 efter övertid samt 1-0, medan Almtuna vann sin hemmamatch med 5-3.

» Almtunas Victor Andersson har gjort poäng i fem raka matcher.

» Björklöven har sjunkit en bit i tabellen och nu handlar det i första hand om att säkra hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Laget är just nu fyra i sammandraget med Mora jagandes tre pinnar bakom. Löven står på fyra raka förluster och kommer närmast från två tunga förluster mot MODO (3-7, 1-5).

» Kristianstad är klara för Playout-spel mot Väsby. Senast tog laget en trepoängare mot just Väsby, innan dess hade skåningarna tolv raka kamper utan någon trea.

» Björklöven vann första och senaste mötet mot Kristianstad med 5-0 respektive 6-0, däremellan tog Kristianstad en 2-1-vinst efter straffar.

» Björklövens Olle Liss har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Spännande möte i kampen om topplaceringarna i tabellen. Just nu är Södertälje trea med 86 poäng medan Mora är femma med 81 poäng. Södertälje är klara för kvartsfinalspel, men vill givetvis säkra minst en topp fyra-placering som innebär hemmafördel. Samtidigt vill Mora säkra en slutspelsplats, men också ta sig in i topp fyra just för att få hemmaplansfördel. Viktiga poäng på spel alltså!

» Södertälje står på tre raka segrar och har poäng i nio av de tio senaste matcherna. Laget kommer närmast från en dubbelseger mot AIK (6-2, 4-1).

» Mora står på fyra raka segrar och har poäng i åtta raka matcher. Senast blev det en 5-4-seger efter straffar mot Almtuna.

» Södertäljes Christopher Bengtsson har gjort mål i fem raka matcher. Bara sexton spelare i HockeyAllsvenskan har lyckats göra mål i sex eller fler raka matcher tidigare, blir Bengtsson nummer sjutton?

» Moras Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs har gjort poäng i åtta raka matcher.