Profilerna: "Han ser otroligt spännande ut"

29 augusti 2019 14:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Kristianstad-tränaren Mikael Gath lyfter fram profiler inför säsongen.


Kristianstad-tränaren Mikael Gath om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Morten Jensen från Rungsted. Jag känner honom sedan tiden i Rögle. En offensivt skicklig back som är bra på rören och har ett bra och lurigt skott. Han gillar att följa med upp i anfallen.

– Kalle Miketinac från Karlskrona. Han är en talangfull center som haft lite skadeproblem genom karriären, men som är "fit for fight" nu och ser otroligt spännande ut. Han kommer nog att bli en ledande spelare hos oss.

– Dennis Svensson från Djurgården. Han ska vara en ledarfigur hos oss. Han har skaffat mycket erfarenhet i SHL och Djurgården, han ska smitta av sig av det och visa hur det ska gå till. Han kan spela i många olika situationer och blir viktig för oss.

... vem får sitt genombrott i år?

– Johan Lundgren. Han var bra ifjol. Han är ambitiös, tränar hårt och har en stor vilja att ta sig framåt i karriären. Han är inte så välkänd, men kommer att överraska många.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Viktor Wahldén. En back som gör väldigt få misstag. Han syns inte jättemycket men han gör sitt jobb till 100 %. Han är underskattad.

... vem vinner poängligan i Kristianstad?

– Kalle Miketinac.

» #14lag14analyser