Försäsong: Segrar för Västerås, Karlskoga & Mora
Publicerad: 2021-08-28
Fyra allsvenska lag var i spel under lördagen. Det blev vinster för Västerås, Karlskoga och Mora medan det blev förlust för Troja.

Malmö - Västerås 1-4

Det blev seger för Västerås med 4-1 mot Malmö i Skoda Trophy under lördagen.

Vinsten kom via en stark tredjeperiod. Det stod 1-1 efter 40 minuter innan VIK sköt tre mål i slutakten. Alexander Lunsjö skickade in matchvinnande 2-1 innan Mathias From matade in både 3-1 och 4-1.

Linus Ryttar vaktade Västerås målbur och gjorde en fin match. Han motade 29 av 30 skott och noterade en räddningsprocent på 96,7 %.

Målskyttar Västerås: Mathias From 2, Jimmie Jansson, Alexander Lunsjö

Mariestad - Karlskoga 0-4

Karlskoga spelade första försäsongsmatchen och det blev en klar 4-0-seger borta mot Mariestad.

Kalle Jellvert gjorde 1-0 i den första perioden innan Gustaf Franzén och Henrik Larsson utökade i mittperioden. Arvid Aronsson stängde sedan målskyttet i slutperioden.

Målvakterna Lars Volden och Marcus Hellgren spelade halva matchen var och ingen av dem släppte alltså in någon puck.

Målskyttar Karlskoga: Kalle Jellvert, Gustaf Franzén, Henrik Larsson, Arvid Aronsson

Mora - Halmstad 5-4

Mora fick bita i för att 5-4-vinna mot Halmstad.

Hallänningarna ledde med 3-1 efter två perioder och hade också 4-2 med drygt halva den sista perioden kvar. Då vaknade Mora. Bobby MacIntyre sköt 3-4 och 4-4 inom loppet av en knapp minut, och med drygt sex minuter kvar så skickade Lukas Wernblom in det 5-4-mål som kom att bli avgörande.

Mora vann skotten med 44-27. Matteus Ward vaktade MIK-kassen och motade 23 av 27 skott.

Målskyttar Mora: Bobby MacIntyre 2, Filip Lennström, Måns Carlsson, Lukas Wernblom

Herlev - Troja 5-2

Det blev förlust för Troja i bortamatchen mot danska Herlev.

Danskarna hade 3-0 efter två perioder och kunde vinna med 5-2 till slut. Victor Romfors och Cam Brown sköt tröstmålen i sista akten.

Troja har därmed inlett försäsongen med tre raka förluster. Nästa vecka väntar bortamatch mot seriekonkurrenten Vita Hästen.

Målskyttar Troja: Victor Romfors, Cam Brown