3. Rörlighet: "Släck inte drömmen vi lever för!"

13 mars 2019 15:00

I åtta artiklar kommer HockeyAllsvenskan att presentera invändningar kring Ola Lundbergs serieutredning. Allt för få hockeyn än mer populär och än mer engagerande.
Del 3: Rörligheten.


Drömmen om att gå upp till överliggande serie är en stor del av det som supportrarna lever för. Att bli klara för SHL kan många gånger kännas större än ett SM-guld.

Det ligger i den svenska idrottskulturen att vinnaren av en serie är direkt klar för överliggande serie. Det är den sportsliga rättvisa som supportrar och publik vill ha.

De vill premiera seriesegraren, inte bara det lag som blir ”hett” i slutspelet.

Att flera lag har möjlighet att både gå upp men även åka ur ger spänning. Spänning genererar intresse och intresse lockar publik och media.

KONSEKVENSER AV SERIEUTREDNINGEN

Utredaren föreslår en halvering av antalet lag som kan gå upp en serie. Det leder till en sämre rörlighet samt till ett seriespel som riskerar att bli en ”transportsträcka”. Det är inte de bästa förutsättningarna för att vara Sveriges mest engagerande idrott.

HOCKEYALLSVENSKANS FÖRSLAG

Därför föreslår HockeyAllsvenskan att vi behåller nuvarande antal lag (2) som kan nå SHL där seriesegraren i HockeyAllsvenskan är direkt klar för spel i SHL nästa år. Självklart gäller samma förutsättningar för HockeyEttans lag att nå HockeyAllsvenskan.

Den andra platsen kvalas det om med lag från HockeyAllsvenskan och ett lag från SHL.

Vi vill åt de spännande matcherna där David möter Goliath, där själva essensen i sporten kommer fram, där drömmar får liv eller går i kras och där vi har fullsatta läktare och maximalt intresse från media.

Då blir hockeyn Sveriges mest engagerande idrott över hela Sverige!

» Förtydligande av HockeyAllsvenskans remissyttrande till Svenska Ishockeyförbundet rörande Serieutredningen (PDF)