Pantern presenterar fyra nyförvärv och en förlängning

3 augusti 2017 15:15

IK Pantern gick under torsdagen ut med fyra nya värvningar och en kontraktsförlängning. En målvakt, en back, en center och två forwards presenterades på klubbens hemsida.


Jonatan Bjurö gjorde SHL-debut säsongen 2015-2016 med MODO Hockey och följde med laget till HockeyAllsvenskan förra året. Nu har 26-åringen kritat på ett tvåårskontrakt med IK Pantern.

Jonatan visade tydligt att han väldigt gärna ville spela för Pantern. Han brinner av revanschlust och kommer med sin rutin sprida lugn i försvaret. Med Jonatan klar känner vi att vi nu har två starka målvakter i truppen. skriver klubben på sin hemsida.

Backen Fredrik Styrman hämtas in från IK Oskarshamn där han spelat de fyra senaste säsongerna. Innan dess spelade 26-åringen i SHL för bland annat Luleå, Skellefteå och Brynäs. Kontraktet med Pantern sträcker sig över två år, och på klubbens hemsida beskrivs Styrman såhär:

I Fredrik får vi exakt det vi har sökt. En stark skridskoåkare med bra puckbehandling och väldigt mycket rutin. En kille med hög laglojalitet som kommer att vara viktig för vår unga backbesättning.

Högerskytten Sebastian Selin har de tre senaste säsongerna spelat för Almtuna i HockeyAllsvenskan, även han har skrivit ett tvåårskontrakt.

Sebastian är en skridskostark forward med stor potential som vi tror han kommer få utlopp för i Pantern. Med sin laglojalitet och stora poängskörd kommer Sebastian att passa perfekt in i vårt spelsystem.

Sebastian Strandberg har även han rutin från SHL där han gjort 112 matcher med HV71. Senaste säsongen spelade den 25-åriga centern i den danska ligan med Odense Bulldogs. Strandbergs kontrakt med IK Pantern är skrivet på ett år.

I honom får vi den tvåvägsspelande centern vi sökt. Sebastian är en stark skridskoåkare som jobbar hårt och besitter en otrolig karaktär. Han kommer att göra stor nytta hos Pantern.

IK Pantern meddelar även att forwarden Robin Dahse är klar för en fortsättning i klubben. Kontraktet gäller ett + ett år.

Robin är en hårt arbetande forward med stark skridskoåkning och ett bra skott. En mångsidig spelare som är användbar i många olika spelformer och är väldigt viktig för gruppen. Går i och med detta in på sin fjärde säsong i klubben, skriver Pantern på sin hemsida.