Karlskoga tvålade dit Björklöven
Publicerad: 2017-02-20

Efter en tid med hyggliga resultat och bättre spel åkte Björklöven i kväll på en riktig stjärnsmäll. Tabelltvåan Karlskoga växlade upp i den tredje perioden och avgjorde en grinig match.

Det var en mål- men inte händelselös första period med ett missat straffslag av Björklöven och heta känslor bland spelarna. Niklas Pavel och Daniel Wessner i respektive lag fick sitta av 2+2 för slagsmål - en föraning om vad som komma skulle senare i matchen.

Den andra perioden innehöll mer mål än bråk och det var hemmalaget Björklöven som tog ledningen i numerärt underläge, det var Marcus Johnsson som gjorde 1-0. Men ytterligare ett numerärt underläge lyckades Björklöven inte hålla tätt, kvitteringen kom bara minuter senare, Alexandre Lavoie satte dit 1-1 och när perioden var slut hade gästerna gjort ytterligare två mål.

Tidigt i den tredje satte Simon Mattsson 4-1 för gästerna och när Henrik Rommel tio minuter senare gjorde 5-1 fanns inte mycket för Björklöven att göra. Visserligen fick hemmalaget in en puck men mer än Tobias Hages mål blev det inte för Björklöven och några minuter senare gjorde Victor Ejdsell 6-2.

Med några minuter kvar blev det riktigt hett på isen med två dubbelutvisningar och game misconduct för bland annat slagsmål och cross-checking. Efter ytterligare en Björklövenutvisning för abuse of officials kort därefter kunde Karlskoga utnyttja det numerära överläge och göra 7-2, vilket skulle bli matchens sista mål.

Matchstatistik: Björklöven-Karlskoga 2-7

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.