Öhman gav straffseger till Västervik
Publicerad: 2017-02-22

Det krävdes straffar för att avgöra matchen mellan Västervik och MODO, till slut vann hemmalaget och säkrade därmed en plats i MECA Hockey Race.

Per Bäckman gjorde sin första match som huvudtränare i MODO och han fick se sitt lag släppa in matchens första mål sedan Västerviks Olle Liss överlistat Erik Hanses i den sjunde matchminuten.

Patrik Karlkvist kvitterade i numerärt överläge i den andra perioden men tidigt i den tredje gjorde Mats Josten Fröshaug 2-1 för Västervik, också det med en man mer på banan.

1684 åskådare på läktarna började få segervittring ju längre den tredje perioden led, men när drygt fyra minuter återstod fick Jesper Sellgren in MODO:s kvitteringspuck som tog matchen till förlängning. Lagen fick tillsammans bara iväg tre skott på mål i förlängningen och straffar avgjorde matchen - där var Västervik kallast sedan Victor Öhman och Olle Liss satt sina straffar, samtidigt som MODO missade sina.

Tack vare segern och övriga resultat är Västervik därmed definitivt klart för MECA Hockey Race och laget har fortfarande chansen att komma i kapp Karlskoga på andraplatsen i tabellen. Poängen var viktig för MODO som både vill undvika kval nedåt, men också ha chans att spela MECA Hockey Race om ett par veckor.

Matchstatistik: Västervik-MODO 3-2 ÖT

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.