Försäsong: Vändning och seger för MODO
Publicerad: 2019-08-28
MODO och Mora vann mot Björklöven respektive Timrå i öppningsrundan av SCA-cupen. Även Västervik och Almtuna segrade under kvällen.

STARK VÄNDNING AV MODO

MODO besegrade Björklöven med 5-2 i öppningsmatchen av SCA-cupen, men det krävdes en häftig vändning för att ro vinsten i hamn.

Björklöven tog ledningen med 2-0 i den första perioden. MODO vände på matchen i den andra perioden via bland annat dubbla mål av Patrik Karlkvist och gick till andra pausvilan med en 3-2-ledning, och sedan sköt Mathias From dubbla mål i slutperioden vilket fastställde slutresultatet.

Målskyttar MODO: Patrik Karlkvist 2, Mathias From 2, Kim Rosdahl

Målskyttar Björklöven: Oskar Stål Lyrenäs, Hardy Häman Aktell

PRESENTERADE NYFÖRVÄRV - OCH VANN

Mora svarade för en dubbel jackpott under onsdagskvällen. Dels så presenterades David Goodwin som nyförvärv, dels så besegrades Timrå med 4-2 i öppningsmatchen av SCA-cupen.

Mora presenterade dessutom sin kaptenstrio under dagen, och den trion - Adam Masuhr, Niki Petti och Emil Bejmo - hade också stor del i segern. Timrå ledde med 1-0 efter första perioden, men sedan gjorde just Masuhr, Petti och Bejmo varsitt mål och satte dalalaget i ett 3-1 övertag. Oliver Erixon spädde på till 4-1 innan Jonathan Dahlén kunde tröstmåla för Timrå.

Målskyttar Timrå: Jens Lööke, Jonathan Dahlén

Målskyttar Mora: Adam Masuhr, Niki Petti, Emil Bejmo, Oliver Erixon

HAAG OCH MÅRTENSSON I CENTRUM

{!A}

Almtuna slog tillbaka seriekonkurrenten Vita Hästen med 4-0 på bortaplan i Himmelstalundshallen.

Nya radarparet Villiam Haag och Tony Mårtensson stod i centrum och duon låg bakom samtliga mål för Uppsala-laget.

Mårtensson spelade fram till alla fyra målen medan Haag spelade fram till två och satte två på egen hand. Även Tobias Liljendahl och Victor Aronsson hittade målmaskorna för gästerna.

Jesper Eliasson vaktade Almtuna-buren och höll nollan efter att ha motat totalt 31 skott.

Målskyttar Vita Hästen: -

Målskyttar Almtuna: Villiam Haag 2, Tobias Liljendahl, Victor Aronsson

NYA TRANSATLANTDUON AVGJORDE

{!B}

Västervik inledde egna cupen Sandström Trophy med en seger efter att Tranås slagits tillbaka med 1-0.

Det var lagets nya transatlantduo som avgjorde. Jake Randolph och Peter Krieger är vänner sedan tidigare och presenterades samtidigt som nyförvärv i klubben, och det var de som kombinerade in enda målet. Krieger spelade fram Randolph som målade i powerplay.

Samuel Ward vaktade buren och höll nollan efter att ha motat 19 skott.

Målskyttar Västervik: Jake Randolph